1. HABERLER

  2. HABER

  3. Soma'da Yangın Söndürüldü!
Soma'da Yangın Söndürüldü!

Soma'da Yangın Söndürüldü!

Soma'da yangının söndürüldüğü, ekiplerin madenin içinde girilemeyen yerlere girdiği bildirildi.

15 Mayıs 2014 Perşembe 21:02A+A-

Soma'da facianın yaşandığı madende süren yangın söndürüldü. Alınan bilgiye göre, maden içindeki karbonmonoksit gazı boşaltıldı ve ekipler içerideki işçilere ulaşmak madene girdi. 

TANER YILDIZ'IN SON AÇIKLAMASI ŞÖYLE OLDU:

Karbon monoksit oranı şuanda miktar olarak 700’ler civarına düştü. Bu yangının gittikçe sönümlendiği anlamına geliyor. Yangın tamamen bitmiş değil ama çok önemli miktarda sönümlenmeye doğru gidiyor. Konveyör üzerindeki o 250 metrelik bandın tamamen söndürüldüğünü söylemiştim. Bu arada 1 işçi kardeşimiz daha çıkartıldı. Bundan sonra bir miktar daha devam eder diye öngörüyoruz. Maden ocağındaki çalışmalar bunu gösteriyor. Maden ocağının içerinin normalleşmesiyle alakalı bu gecenin önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu geceki çalışmaların, özellikle kurtarma ekibindeki vardiyayla beraber önemli olduğu kanaatindeyiz.

Buradan basın mensupları aracılığıyla bir çağrımız olacak. Bugün bildiğiniz gibi 6 işçi kardeşimizin ailelerine teslimle alakalı bir müracaat olmadı. Ailelerine müracaatını bekliyoruz. Bu arada kimlik tanımayla alakalı şuanda içinde bulunduğumuz maden ocağının içindeki AFAD merkezinde, kimlik tanıma işlemi yapılacak. Ailelerden işçi yakınlarını kaybedenlerin buraya müracaat etmelerinde büyük fayda var. Şuanda da bu işlem başlamış durumda ki biran önce yakınlarını kendilerine teslim etmiş olalım. Bunu önemli buluyoruz. Bazı basın mensuplarında, bazı televizyonlarda “ben arıyorum” diyenlerin bize müracaat etmediklerini gördük. Şuanda bu işin telaşından dolayı yapılmamış olabilir ama bu duyuruyu buradan yapalım. Hızlıca müracaatlarını bekliyoruz. Sabaha kadar işçi kardeşlerimizin cenazeleri yakınlarına teslim edilecektir.

Burada her zaman söylüyoruz. Burada herhangi bir eksik, kusur varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız demiştim. Ve idari olarak da, adli olarak da soruşturma başlamıştır.

Şuanda hasta olarak kaldırılan ve hastanelerde 3 hastamız kaldı, diğerleri taburcu oldular. Şuana kadar verdiğimiz rakamların her birisi teyit edilmiş rakamlardır.

İçeride bir göçükle karşı karşıya değiliz. Ama dediğim gibi 250 metrelik bir konveyör bandının yanmış olması tabi ki ister istemez oradaki ısı seviyesini yükseltiyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT