1. HABERLER

  2. HABER

  3. Soma Faciasında 24 Gözaltı
Soma Faciasında 24 Gözaltı

Soma Faciasında 24 Gözaltı

Soma'da maden ocağındaki faciayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e ulaştığı, bunlardan 5'inin ifadelerinin alınma işleminin sürdüğü bildirildi.

18 Mayıs 2014 Pazar 14:30A+A-

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma'daki maden faciasıyla ilgili şüpheli sıfatıyla 19 kişinin gözaltında olduğunu, 5 kişinin de şüpheli sıfatıyla adliyede ifade verdiğini bildirdi.

AA muhabirinin, Vali Savaş'tan aldığı bilgiye göre, maden kazasıyla ilgili mağdur, müşteki ve tanık ifadelerinin tamamlandığını belirtti.

"Şüpheli sıfatıyla 19 kişi gözaltında bulunduruluyor. 5 kişinin ise yine şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına devam ediliyor" diyen Vali Savaş, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili basına daha geniş bilgi verileceğini kaydetti.

Gözaltına alınan kişilerin aralarında madenin İşletme Müdürü Akın Çelik, Güvenlik Uzmanları Selçuk Demirci ve Yalçın Erdoğan, Türkiye Kömür İşletmesi Müessese Müdür Yardımcısı Ali Ulu ve Akın Çelik'e bağlı olarak çalışan Ertan Ersoy'un bulunduğu belirtiliyor.

Soma ilçesine bağlı Eynez bölgesindeki maden ocağında 13 Mayıs'ta meydana gelen, 301 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, bu sayı daha sonra 24'e ulaşmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT