1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Skandal Hangisi: Belediye Başkanı’nın Yorumu mu, Karar’ın Manşeti mi?
Skandal Hangisi: Belediye Başkanı’nın Yorumu mu, Karar’ın Manşeti mi?

Skandal Hangisi: Belediye Başkanı’nın Yorumu mu, Karar’ın Manşeti mi?

Günlerdir “Filenin Sultanları” güzellemesiyle gayrı ahlakiliği, gayrı İslamiliği öve öve bitiremeyenler kervanına katılan Karar gazetesi MHP’li Kaynaşlı Belediye Başkanı’nın “edepsizlik” uyarısını skandal yorum diye haberleştirmiş!

14 Ocak 2020 Salı 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımının Olimpiyatlara gitme hakkı elde etmesi üzerine tüm Türkiye çapında estirilen övgü kampanyası akılları esir almış halde. Kimse ‘zafer’ adı altında paylaşılan bu sevincin ahlaki-İslami ölçülerle nasıl bir tezat teşkil ettiğini ifade etmiyor.

Siyasetçisinden gazetecisine, spor yorumcusundan sanatçısına kadar herkes Filenin Sultanları yakıştırmasıyla kadın voleybol takımına övgüler düzüyor. Geçmişte tesettür mücadelesi veren siyasetçiler bile durumdan o kadar memnunlar ki, hararetle kutladıkları sporcuların kıyafetini hiç önemsemiyorlar. Milli gurur her şeyi örtmüş, teslim almış adeta!

Kepazelik o kadar zihinleri işgal etmiş ki; haramın övülmesi değil, harama karşı çıkılması tepki çekiyor. Nitekim Düzce’ye bağlı Kaynaşlı Belediye Başkanı MHP’li Birol Şahin’in duruma itirazı skandal yorum olarak haberleştiriliyor. 

Karar gazetesinin haberinde şunlar söylenmiş:

2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya 3-0 yenerek olimpiyatlara katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'den skandal bir yorum geldi.

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLSAN NE YAZAR"

Düzce'nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, Filenin Sultanları için şu ifadelerini kullandı: Allah'u Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre, kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz."

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum