1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistlerin Kudüs’ü Yahudileştirme Girişimi Sürüyor
Siyonistlerin Kudüs’ü Yahudileştirme Girişimi Sürüyor

Siyonistlerin Kudüs’ü Yahudileştirme Girişimi Sürüyor

1967 yılından beri 14 bin 466 Filistinli aile Kudüs’te ikamet etme hakkını kaybetti. Öte yandan Siyonist işgal devleti, Doğu Kudüs’te Müslüman mahallesinde yeni konut inşasına daha onay vermesi büyük tepki çekti.

09 Aralık 2011 Cuma 00:31A+A-

Kudüs Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi, 1967 yılından 2010 yılının sonuna kadar Kudüs’te ikamet etme hakkını kaybeden Filistinli aile sayısının 14 bin 466’ya ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler’in yayınladığı verilerin 1967 yılından 2008 yılının sonuna kadarki süreyi kapsadığı ve 2009 ve 2010 yıllarında Kudüs’te ikamet etme haklarını kaybeden aileleri kapsamadığı bildirildi.

Siyonist İçişleri Bakanlığı’ndan resmi taleple edindiği resmi verilerin 1967 yılından 2010 yılının sonuna kadar Kudüs’te ikamet etme hakkını kaybeden ailelerin sayısının 14 bin 466’ya ulaştığına işaret ettiğini belirten Kudüs Ekonomik ve Sosyal Haklar Merkezi, bu rakamların kimlikleri ellerinden alınan ve Kudüs’te ikamet etme hakkını kaybedenlerle ilgili en yeni bilgiler olduğunu ifade etti. Siyonist işgal rejimi, Kudüs kentini Yahudileştirme politikası kapsamında Filistinlileri Kudüs’ten uzaklaştırmak ve onları göçe zorlamak için her türlü yola başvuruyor.

İsrail, Doğu Kudüs'te yeni konut inşasına onay verdi

Öte yandan Siyonist işgal devleti İsrail, tepkilere rağmen Doğu Kudüs'te yeni Yahudi konutlarının inşasına onay verdi. El Arabiya'nın haberine göre İsrail Kanal 1 televizyonu, Kudüs il meclisi planlama komitesinin Maale David adı verilecek 14 konutluk projeye onay verdiğini duyurdu. Konutların, Müslüman mahallesi Ras El Amud'un içinde yapılacağı belirtildi. Filistinli müzakereci Saib Erekat, İsrail'in bu adımını şiddetle kınayarak, Filistin'in yerleşim birimlerine karşı gelmesi için BM Güvenlik Konseyi'ne yapacağı başvuruda uluslararası toplumdan destek istedi. Bir İsrailli sivil toplum kuruluşu yetkilisi de İsrail'in yangına körükle gittiğini söyledi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT