1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonistlere Tepkiler Çığ Gibi
Siyonistlere Tepkiler Çığ Gibi

Siyonistlere Tepkiler Çığ Gibi

Siyonist İsrail'in kanlı saldırısının ardından dünyanın dört bir tarafında başlayan gösteriler, hız kesmeden devam ediyor. ABD, Kanada, Malezya ve Avustralya'da gösteriler yapıldı.

02 Haziran 2010 Çarşamba 00:25A+A-

Kanada ve Londra'daki gösterilerde Yahudiler de sahne aldı. New York'taki dünyaca ünlü Times Meydanı'nda toplanan Amerikalılar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı kınadı. Eyleme katılanların çoğunluğunu Amerikalılar oluşturdu. Arapça ve İngilizce "Sessiz kalmayacağız" yazılı tişörtler giyen göstericiler, ellerinde "Özgür Gazze", "İsrail bir kez daha silahsız sivilleri öldürdü" yazan dövizler taşıdı. Başkent Washington'da da İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, ellerinde "İsrail'e ABD yardımlarını kesin'', "İsrail boykot edilsin'' yazılı çeşitli pankartlar ve Filistin bayrakları taşıdı. Meksika, Arjantin, Şili, İran, Malezya ve Endonezya'da kalabalık kitleler protesto mitingleri düzenledi. Kanada'nın başkenti Ottawa'da da Yahudiler sokaklara dökülerek Tel Aviv'e karşı gösteri yaptı. Avrupa'da ise Hamburg ve Dublin'de gösteriler yapıldı. Dublin kent merkezinde toplanan 2 bine yakın kişi, sloganlar atarak İsrail Büyükelçiliği'ne kadar yürüdü. Protesto gösterilerine siyasiler de katıldı.

Uzakdoğu ülkelerinden Malezya'daki gösterilere katılan 500 kadar kişi, ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak "Gazze'yi Kurtarın", "Gazze'de İsrail Suçlarını Durdurun" pankartları taşıyarak, Filistin yanlısı sloganlar attı. Endonezya'nın başkenti Cakarta'da ise BM temsilciliği önünde toplanan bin kadar kişi gösteri yaptı. İki ülke hükümetleri de baskını kınadı. Avustralya'nın Sydney şehrinde de geniş katılımlı bir protesto düzenlendi. Önceki akşam saatlerinde gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Gösteriye Avustralya Yeşiller Partisi tam destek verirken; insan hakları örgütleri, aktivistler, sosyalist dernekler, Avustralya yerlileri Aborijinlere ait gruplar, Güney Amerikalı dernekler, Müslüman ülkelere ait insani yardım kuruluşları ve çok sayıda Türkiyeli katıldı. Türkiye ve Filistin bayraklarının yer aldığı gösteride, protestocular İsrail'i lanetledi. Eski Şehir yakınlarında gerçekleştirilen diğer gösteride de İsrail ordusu protesto edildi. Beyrut'ta dün düzenlenen yürüyüş, Hizbullah ve Emel örgütlerinin öncülüğünde büyük gösteriye dönüştü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT