1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonistlere Suç Duyurusu Yağıyor
Siyonistlere Suç Duyurusu Yağıyor

Siyonistlere Suç Duyurusu Yağıyor

Siyonist İsrail uluslararası sularda Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisine yönelik kanlı saldırı ile ilgili dünyadan gelen tepkileri yatıştırmak için kendi kendisine sözde soruşturma kararı alırken saldırıyla ilgili Alman vekillerden bir suç duyurusu daha

15 Haziran 2010 Salı 04:26A+A-

Spiegel Online'ın haberine göre Sol Parti eski milletvekili ve insan hakları savunucusu Norman Paech'in ardından geçtiğimiz hafta da gemide bulunan yine Sol Parti milletvekilleri Annette Groth ve İnge Höger İsrailli yetkililer aleyhinde savaş suçu ve özgürlüğün elinden alınması nedenlerinden Alman Federal Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

ALMAN CEZA HUKUKU AÇISINDAN DA SUÇ

Haberde federal savcılığın, suç duyurusunda dile getirilen iddialarla ilgili araştırma başlattığı bildirilirken Humboldt Üniversitesi Uluslararası Ceza Hukuku Profesörü Florian Jessberger, İsrail'in Alman vekillere yönelik eyleminin Alman ceza hukuku açısından da cezayı gerektirdiğini ifade etti. Jessberger, "Olayda Alman ceza hukukuna göre 'yasa dışı özgürlüğün kısıtlanması' açısından çok sayıda suç unsuru var" dedi.

ALMAN VEKİLLERE "TERÖRİST" MUAMELESİ

Suç duyurusunda gemiye yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlarla ilgili bilgi veren milletvekilleri, saat 5.10'da kaptanın hoparlörle geminin İsrail askerleri tarafından ele geçirildiği anonsunu duyduklarını, bir saat sonra da İsrail askerlerinin kendilerine geminin güvertesine çıkarak teslim olmaları anonsunu duyduklarını anlattılar. Tüm eşyalarının didik didik arandığını ve ellerinin plastik kelepçe ile bağlandığını kaydeden Alman vekiller, kendilerine ancak 21.10'da Alman Büyükelçiliği'ni arama imkânı verildiğini belirttiler. Vekiller 1 Ocak günü saat 2.00'de mahkûm aracı ile havaalanına getirildiklerini kaydettiler. İki vekil gemide yaşadıkları ile ilgili "Savaşta gibiydik" demişlerdi. (Vakit)

h

HABERE YORUM KAT