1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistlere 24 saat içerisinde 33 saldırı düzenlendi
Siyonistlere 24 saat içerisinde 33 saldırı düzenlendi

Siyonistlere 24 saat içerisinde 33 saldırı düzenlendi

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kapını işgal eden siyonist rejim güçlerine yönelik saldırıların sürdüğü bildiriliyor.

14 Mayıs 2024 Salı 16:24A+A-

İşgal ordusu geçtiğimiz günlerde Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampına ve Gazze kent merkezindeki diğer mahallelere yönelik yoğun bir saldırı başlattı.

Bölgeyi havadan ve karadan şiddetli bir şekilde bombalayan İsrail ordusu, ayrıca karadan tanklar ve zırhlı araçlarla da bölgeye giriş yaptı.

Bunun ardından Cebaliye başta olmak üzere meskun mahalde şiddetli çatışmalar başladı.

Başta Kassam Tugayları olmak üzere Filistinli direniş grupları, bölgeyi işgal eden İsrail güçlerine karşı onlarca saldırı düzenledi.

İsrail güçleri roketler ve ağır silahlarla hedef alındı.

İsrail geçtiğimiz aylarda bölgede Filistinli direniş gruplarına yoğun saldırılar düzenlemiş ve bölgede direnişi ortadan kaldırdığını ileri sürmüştü.

Ancak enkaza dönen bölgelerde Filistinli gruplar yeniden organize olarak İsrail güçlerine karşı savaşa devam etti.

Filistinli gruplar, Cebaliye'de son 24 saat içerisinde İsrail güçlerine karşı 33 saldırı düzenlediklerini açıkladı. Bu, 2024 yılında tek bir gün içerisinde düzenlenen en yüksek saldırı sayısı olarak kayda geçti.

Washington merkezli düşünce kuruluşları Institute for the Study of War (ISW) ve Critical Threats Project (CTP), "alışılmadık derecede yüksek saldırı sayısının" Filistinli grupların "savaşta etkili olmaya devam ettiğini ve önemli bir güç varlığını sürdürdüğünü gösterdiğini" ifade etti.

Düşünce kuruluşları, Hamas ve diğer grupların İsrail'in "bölgedeki saldırılarını tamamladığını" açıklamasının ardından da bu bölgelerde yeniden yapılanma çabalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Öte yandan Kassam Tugayları 14 Mayıs günü, Gazze Şeridi kuzeyinde devam eden çatışmalardan görüntüler yayınladı.

Görüntüler doğrultusunda İsrail güçlerine yönelik şiddetli saldırıların sürdüğü ve Filistinli grupların etkinliklerini koruduğu anlaşılıyor.

 

HABERE YORUM KAT