1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Siyonistler Lübnan'da BM gözlemcilerini vurdu
Siyonistler Lübnan'da BM gözlemcilerini vurdu

Siyonistler Lübnan'da BM gözlemcilerini vurdu

Katil İsrail'in Lübnan'ın güneyinde BM gözlemcilerini taşıyan araca saldırı düzenlediği bildirildi.

31 Mart 2024 Pazar 10:00A+A-

İki güvenlik kaynağının Reuters'e verdiği bilgiye göre, İsrail'in Cumartesi günü gerçekleştirdiği bir saldırıda, Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabası Rmeyş yakınlarında Birleşmiş Milletler gözlemcilerini taşıyan bir araç hedef alındı.

Hedef alınan aracın, Lübnan ile İsrail arasındaki sınırı belirleyen Mavi Hattı izleyen teknik gözlemcilere ait olduğu ifade edildi.

İsrail ordusu saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini iddia etti.

BM'nin güney Lübnan'daki misyonu UNIFIL'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah, Mavi Hat boyunca yaya devriye gezen üç OGL (UNTSO) askeri gözlemcisi ve bir Lübnanlı tercüman, bulundukları yerin yakınında meydana gelen bir patlama sonucu yaralandı.

Şu anda tıbbi tedavi için tahliye edilmiş durumdalar. OGL (UNTSO) gözlemcileri UNIFIL'in görevlerini yerine getirmesine destek veriyor.

Patlamanın kaynağını araştırıyoruz.

BM personelinin emniyeti ve güvenliği garanti altına alınmalıdır. Uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde tüm aktörlerin barış gücü mensupları, gazeteciler, sağlık personeli ve siviller de dahil olmak üzere muharip olmayanlara koruma sağlama sorumluluğu bulunmaktadır.

Daha fazla insan gereksiz yere zarar görmeden önce tüm aktörlere mevcut şiddetli çatışmaları durdurma çağrımızı yineliyoruz."

İsrail son haftalarda Lübnan'ın güneyindeki saldırılarına hız vermiş durumda.

Saldırılarda sivil alanlar da yoğun olarak hedef alınıyor.

HABERE YORUM KAT