1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler İtalyan aktivisti sınır dışı etti
Siyonistler İtalyan aktivisti sınır dışı etti

Siyonistler İtalyan aktivisti sınır dışı etti

Siyonist rejim baskın düzenlediği Filistinlilerin evinde gözaltına aldığı Stefania Constantini’yi sınır dışı etti.

18 Ocak 2023 Çarşamba 14:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist işgal güçleri, Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'nda Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesine destek verdiği suçlamasıyla gözaltına aldıkları Stefania Constantini isimli bir İtalyan aktivisti gözaltına aldıktan sonra sınır dışı ettiler. 

İsrail işgal güçleri pazartesi sabahı Filistinli esir gazeteci Nidal Ebu Aker'in ailesinin ve annesinin evine baskın düzenlemişlerdi. İtalyan aktivist Constantini'yi de bu baskınlar esnasında gözaltına almışlardı. 

İşgal rejimi yetkilileri Constantini'nin Mayıs 2022'de "İsrail"e turistik vizeyle girdiği, vaktinin çoğunu Filistin'in Batı Şeria bölgesinde geçirdiği ve vize süresini doldurduğu iddiasıyla sınır dışı ettiler. 

Filistinlilerin hak ve özgürlük mücadelesine destek veren Constantini, gözaltına alınması esnasında kaldığı evin yakınında kendisine 20 işgalci askerin saldırıda bulunduğunu, kendisini darp ettiklerini ve yere attıklarını ifade etti. 

Constantini, İtalya'ya gittikten sonra Fransız Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, “Ben direnmeye çalıştım. Ama beni defalarca darp ettiler. Gözlerimi ve ellerimi bağladılar. Yüzüme karşı, 'Sen teröristsin' diye bağırdılar.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT