1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'ye Hava Saldırılarını Sürdürüyor
Siyonistler Gazze'ye Hava Saldırılarını Sürdürüyor

Siyonistler Gazze'ye Hava Saldırılarını Sürdürüyor

Siyonist İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyinde bulunan Filistin topraklarını hedef alan 20 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 22:06A+A-

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin güneyindeki Refah kenti yakınlarına 20 füze atıldı. 

Filistin'deki hastane kaynakları da Refah kentinin doğu sınırına düzenlenen hava saldırılarını doğrularken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

İsrail saldırılarının bölgedeki onlarca ev ile tarım arazilerinde hasara neden olduğu kaydedildi.

Cibaliya'da 1 çocuk yaralandı

İsrail uçaklarının Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında Filistinli bir çocuğun yaralandığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesine düzenlenen hava saldırısında 4 yaşındaki bir çocuğun yaralandığını söyledi.

Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı çocuğun Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade etti.

İsrail savaş uçaklarının Cibaliya beldesindeki tarım arazilerini de vurduğu aktarıldı.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesindeki boş bir arazinin de bombalandığı, hava saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise gece yarısından bu yana Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket atıldığı belirtildi.

İsrail Ordusu sözcüsü Peter Lerner, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gece yarısından itibaren Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket ve havan mermisinin atıldığını ifade etti.

Lerner açıklamasında, roketlerin hangi bölgelere düştüğü, ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.

Son 24 saatte İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 7'si İzzettin el-Kassam Tugayları mensubu olmak üzere 9 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.

HABERE YORUM KAT