1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Zindanlarda 28 Yılı Geride Bıraktı
Siyonist Zindanlarda 28 Yılı Geride Bıraktı

Siyonist Zindanlarda 28 Yılı Geride Bıraktı

Esirlere Yardım İçin Ulusal Komite, Ramallah’ın Beytunya kasabasından Ebu Ali Hasan Ali Nemir Seleme’nin (52) Siyonist işgal zindanlarındaki esaret hayatının 29. yılına girdiğini belirtti.

09 Ağustos 2010 Pazartesi 17:31A+A-

Komisyon konuya ilişkin bugün (08 Ağustos Pazar) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada şu bilgiler verildi: "8 Ağustos 1992 yılından beri tutuklu bulunan ve ömür boyu hapse mahkûm edilen Filistinli esir Seleme en eski esirlerin altıncısıdır. Ulusal Esir Hareketinin de liderlerinden olan Seleme evli ve tutuklanmadan yedi ay önce biri erkek diğeri kız ikiz çocukları olmuştu."

Esirin eşi Ummu Ali uzun yılların ardından yapılacak bir esir takasında eşinin serbest bırakılmasını umut ettiklerini belirterek, ağır ceza alan eşiyle diğer esirlerin böyle bir takasın dışında özgürlüğe kavuşma şanslarının olmadığını belirtti.

Oslo ilkeler anlaşmasından önce tutuklanan ve en eski esirler sayılan Filistinlilerin 309 kişi olduğunu belirten komite, bunlardan 118 esirin şimdiye kadar içerde 20 yıl geçirdiğini, 21'inin çeyrek asır geçirdiğini, 3'ünün 30 yıl geçirdiğini ifade etti. (Filistin Enformasyon Merkezi)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum