Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Siyonist yerleşimciler, İsrail güçlerinin koruması altında Burka köyünün batısı ile kuzeybatısındaki bölgelere baskın düzenledi.
Yerleşimciler, bölgedeki Filistin halkının topraklarına el koyarak yerleşim yeri kurmak istediklerini göstermek için yanlarında hayvan da getirdi.
Filistinli köylülerin, Siyonist yerleşimcileri geri püskürtmek istemesiyle çıkan çatışmada bir Filistinli öldü.
Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu ölen Filistinlinin Kusay Cemal Matan (19) olduğunu açıkladı.
Hamas, 19 yaşındaki Matan'ın öldürülmesi dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, Siyonist yerleşimcilerin saldırılarına karşı koymak için Filistinlileri seferberliğe çağırdı.
Filistin Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak Siyonist yerleşimcilerin, Burka köyünde masum Filistinlilere düzenlediği silahlı ve organize saldırıları kınadı.
Batı Şeria, sene başından bu yana sık sık İsrail güçlerinin koruması altındaki Siyonist yerleşimcilerin baskınlarına ve saldırılarına tanık oluyor.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.