1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Savunma Bakanı: Gazze'yi biz yönetemeyiz
Siyonist Savunma Bakanı: Gazze'yi biz yönetemeyiz

Siyonist Savunma Bakanı: Gazze'yi biz yönetemeyiz

Siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant Gazze'de savaş sonrasına ilişkin planlara dair açıklamada bulundu.

16 Mayıs 2024 Perşembe 13:00A+A-

Yoav Gallant Çarşamba günü Netanyahu hükümetine Gazze Şeridi'nde savaş sonrası yönetim için net bir plan sunması çağrısında bulunarak Filistin toprakları üzerinde açık uçlu İsrail askeri yönetimini desteklemeyeceğini söyledi.

Gallant gazetecilere yaptığı açıklamada son yedi aydır Hamas'la bağlantısı olmayan yeni bir Filistin yönetiminin bölgeyi yönetmesi için bir plan sunduğunu ancak çeşitli İsrail kabine forumlarından hiçbir yanıt alamadığını söyledi.

Gallant şu ifadelerini kullandı:

"Gazze'de İsrail askeri ve sivil yönetimi fikrini ilerleten tehlikeli bir eğilim gelişiyor. Bu İsrail devleti için strateji, askeriye ve güvenlik açısından olumsuz ve tehlikeli bir seçenektir. Kararın bu yönde olması halinde Gazze'deki askeri yönetim, diğer alanların pahasına, önümüzdeki yıllarda İsrail devletinin ana güvenlik ve askeri çabası haline gelecektir. Bunun bedeli de kan dökülmesi ve kurbanların yanı sıra ağır bir ekonomik bedel olacaktır."

Gallant'ın yorumları, Netanyahu'nun "Hamas yenilgiye uğratılmadan savaş sonrası ile ilgili tartışmaların anlamsız olduğunu" söylediği bir video açıklamasından saatler sonra geldi.

Gallant'ın yorumlarına cevaben Netanyahu, Gazze'de alternatif bir hükümete giden yolu açmak için Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

Geçtiğimiz günlerde Gazze'ye savaşın ardından çok uluslu bir Arap gücü konuşlandırılması konusu yeniden gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum