1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Saldırılarda Şehit Olan Kardeşlerimizin Sayısı 187 Oldu
Siyonist Saldırılarda Şehit Olan Kardeşlerimizin Sayısı 187 Oldu

Siyonist Saldırılarda Şehit Olan Kardeşlerimizin Sayısı 187 Oldu

İşgalci Saldırıları Gece Sürdürdü ve 5 Kişi Şehit Edildi: 187 Şehit 1390 Yaralı.

15 Temmuz 2014 Salı 05:03A+A-

Siyonist işgal güçleri Filistin'in Gazze bölgesine yönelik insanlık dışı saldırılarını dün gece de yoğun bir şekilde sürdürdüler. Dün gece gerçekleştirilen saldırılarda da 5 kişinin şehit edildiği onlarca kişinin de yaralandığı ve son saldırıların ardından siyonist işgal güçlerinin bugün dokuzuncu gününe giren vahşi saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 187 yaralananlarının sayısının ise 1390 olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere dün geceki saldırılarda şehit edilen beş kişi Mısır sınırındaki Rafah şehrinin yakınında bulunan Han Yunus şehrinden ve iki farklı noktada birbirinden ayrı saldırılarla şehit edildiler.

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin dün gece geç saatlerde başlayan saldırılarında ilk şehit edilenler Eşref Ebu Taha ile Kemal Ebu Hatab oldu. Bu iki kişinin cesetleri saldırıdan hemen sonra Nasır Hastanesi'ne getirildi. Bu saldırıda üç Filistinli de yaralandı.

Bir başka saldırıda Muhammed Ebu Yusuf ve kardeşi Ahmed ile Muhammed el-Ağa adında üçüncü bir kişi şehit edildi.

İşgalcilerin ölüm yağdıran uçakları ayrıca Rafah'ta bir güvenlik noktasıyla insanî yardım dağıtan bir kuruluşu hedef alan saldırılar gerçekleştirdiler.

İşgalcilerin dokuz günden beri devam eden korkunç yıkım ve katliamlarında ayrıca 14 bin civarında yerleşim birimi de zarar gördü. Bunlardan 600'e yakın bir kısmının tamamen yerle bir edildiği kalan kısmının ise kısmen zarar gördüğü ifade ediliyor. İşgal güçleri saldırıyı aynı zamanda Gazze ahalisini ciddi bir sarsıntıya maruz bırakmak ve böylece ablukanın tesirinin artmasını sağlamak amacıyla değerlendirmeye çalışıyorlar.

FİEM

HABERE YORUM KAT