1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siyonist Saldırılar Kocaeli’nde Protesto Edildi
Siyonist Saldırılar Kocaeli’nde Protesto Edildi

Siyonist Saldırılar Kocaeli’nde Protesto Edildi

Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya karşı giriştiği saldırılar Kocaeli’nde protesto edildi.

09 Kasım 2014 Pazar 23:05A+A-

İHH, AKV, Zeynep-Der, Gökkuşağı Derneği, Gençlik-Der’in de içerisinde bulunduğu birçok STK ve meslek odasını kapsayan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu (KGKT) ve Özgür-Der Girişimi’nin çağrısıyla Pazar günü saat 12.30’da Sabr-i Yalım Parkında bir araya gelen yüzlerce kişi Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başlayan programı topluluk adına Zeki Bayram yönetti. Günün anlam ve önemine dönük vurguların yanı sıra Mescid-i Aksa ve Kudüs konulu şiirlerden bir derlemeyi seslendiren Zeki Bayram, daha sonra basın açıklaması metnini okumak üzere aynı zamanda KGKT’nin dönem sözcüsü de olan Memur-Sen Kocaeli Şubesi başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu’nu kürsüye davet etti.

Tevhid bayrağı ve Filistin flamalarının taşındığı eylemde sık sık tekbir getirilip İsrail aleyhtarı ve Filistinli Müslümanlarla dayanışmayı ifade eden sloganlar atıldı. Platform imzalı “Mescid-i Aksa onurumuzdur!” yazılı bir pankartın yanı sıra Özgür-Der imzalı “Katil İsrail Aksa’dan, Filistin’den ve Ortadoğu’dan Defol!”, “Siyonist İşgale ve İşbirlikçilerin İhanetine Karşı Kudüs'te Direnen Kardeşlerimizin Yanındayız! Yaşasın Aksa İntifadası” yazılı iki diğer pankartın açıldığı eylemde Özgür-Der imzası taşıyan “Halep Onurumuz Aksa Şiramızdır!”, “Siyonist İşgale Son! Kudüs'e ve Aksa'ya Özgürlük!”, “Kudüs İslam Ümmetinindir!” yazılı dövizler taşındı.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının bir ilk olmadığının belirtildiği basın açıklamasında saldırganlıkta bugün gelinen noktanın yıkıcılığına dikkat çekilerek duyarlılık ve sorumluluk çağrısında bulunuldu. Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıların mescidin yıkılması sonucunu doğurabilecek tehlikeli boyutlara vardığına dikkat çekilerek Mescid-i Aksa’nın tevhid dininin ve peygamberlerinin mirası olduğu ve dolayısıyla İslam ümmetinin ortak davası olduğu ifade edildi.

kocaeli-20141109-01.jpg

kocaeli-20141109-02.jpg

kocaeli-20141109-03.jpg

kocaeli-20141109-05.jpg

kocaeli-20141109-06.jpg

kocaeli-20141109-07.jpg

kocaeli-20141109-08.jpg

kocaeli-20141109-09.jpg

kocaeli-20141109-10.jpg

kocaeli-20141109-11.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Mescid-i Aksa İnsanlığın Ortak Mirası, Ümmetin Ortak Davasıdır!

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, 43 yıldır işgal altında bulunuyor. Allah'ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs Siyonistler tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana, bu kutsal mekân sürekli tehdit altındadır. Siyonistlerin esas amacı, Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı da Kudüs'ü işgal ettikleri günden itibaren, Mescid-i Aksa'yı sayısız kez kundaklamışlardır. Siyonistler, ilk kundaklama eylemini ise 21 Ağustos 1969 tarihinde gerçekleştirmişlerdir.

Siyonistler Mescid-i Aksa'nın yerinde "Süleyman heykeli"  adıyla anılan, onların "Siyon mabedi" adını verdikleri bir mabedin bulunduğunu iddia ediyorlar ve bu mabetten geriye kalan tek şeyin, Yahudilerin "Ağlama Duvarı" dedikleri duvarın, bu duvar olduğunu ileri sürüyorlar. Oysa burası gerçekte Siyonizmin değil, tevhit dininin kutsal mekânıdır. Siyonistler biliyorlar ki Mescid-i Aksa'nın ayakta kalması, onların amacını hep engelleyecektir. Bu yüzden Siyonistler, Siyon Mabedi inşa etmek bahanesi ile Mescid-i Aksa'yı yok etmeye çalışıyorlar.

Daha önce değişik zamanlarda da fanatik Yahudi teröristler, Siyonist İsrail devletinin teşviki ve işbirliği ile Mescid-i Aksa'yı patlatmaya teşebbüs etmiştir. Şükür Allah'a ki bu patlayıcı maddeler patlatılmadan cami görevlileri tarafından ortaya çıkarılmıştır.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların en geniş çaplısı, 8 Ekim 1990 tarihinde oldu ve bu saldırıda otuz Müslüman şehit düştü, 800 Müslüman da yaralandı. "Kudüs katliamı" olarak tarihe geçen bu saldırı, İsrail yönetiminin bizzat kışkırtması sonucu, fanatik Yahudilerce gerçekleştirilmiştir.

Bu saldırının asıl amacı, dünya kamuoyunu uyandırmadan, Mescid-i Aksa'nın bazı bölümlerini tahrip edip, azar azar Mescid-i Aksa'yı yok etmektir. Ama Filistinli mücahitler bu oyunu canları pahasına hep deşifre ettiler ve bu uğurda elden gelen ne varsa hepsini yaptılar. Bugün Mescid-i Aksa hala ayakta ise bunun nedeni Filistinli mücahitlerin bu çabasıdır.

Ancak Siyonist çete Mescid-i Aksa'yı yıkmaktan vazgeçmiş değildir. Siyonistler her zamanki hileli tavrını sürdürüyorlar. Yahudilikle ilgili kalıntıları ortaya çıkarma bahanesi ile Mescid-i Aksa çevresi ve altında kazılar yapıyorlar. Yaptıkları bu kazıların asıl amacı ise, mescidin temellerinin altında boşluklar oluşturmak, temellerinin dayandığı kayaları tahrip etmek, böylece mescidin kendiliğinden yıkılmasını sağlamak istemeleridir. Artık, işgalci Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da meydana getirdikleri bu tehlike son haddine ulaşmıştır.

Ey islam ümmeti!

Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir.

Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için zulme dur deme vaktidir.

Vakit, dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir.

Hepimizin onurunu korumak, şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir.

Mescid-i Aksa esaretten kurtulana kadar bize rahat yok, gülmek yok.

Ümmetin ilk Kıblesi, Hz. Ömer’in bize emaneti, miracın üssü olan kutsal mekân Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin, onurunun, namusunun korunması içim tüm İslam ülkelerini-Ümmeti birliğe davet ediyoruz… Buradan bütün İslam Ülkelerini, İslam Teşkilatı Konferansını İsrail’e karşı; hem kültürel, hem ekonomik hem de diplomatik olarak ambargo uygulamaya davet ediyoruz.

Bu olay İslam dünyasının bir araya gelmesi için yeterli değil mi?

Bu olay İslam ülkelerinin İsrail ile diplomatik-siyasal, ekonomik, kültürel faaliyetlerini yeniden gözden geçirmeleri için yeterli bir sebep değil mi?

Bu olay Arap ülkelerinin halklarının, Katil Devlet İsrail’e karşı tavır belirlemeyen liderlerini gözden geçirmeleri için yeterli bir sebep değil mi?

Yoksa daha ne bekliyorsunuz? Mescid-i Nebinin, Mescid-i Haramın işgal edilmesini mi bekliyorsunuz?

Bilesiniz ki bugün dahi harekete geçmeyen sözüm ona İslam Ülkesi Liderleri, yarın hareket edecek takatiniz olmayacak! Ya Allah’ın Azabına Uğrayacaksınız, ya da yönettiğiniz halkların gazabına uğrayacaksın…

Gelin bu sefer, bir sefer size yakışan şerefinizle hareket edin, yoksa bunun hesabını her iki cihanda da veremeyeceksiniz…

HABERE YORUM KAT