1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyonist rejimle “ilişkiler” hususunda Taliban’dan herkese örnek olacak karar!
Siyonist rejimle “ilişkiler” hususunda Taliban’dan herkese örnek olacak karar!

Siyonist rejimle “ilişkiler” hususunda Taliban’dan herkese örnek olacak karar!

Afganistan İslam Emirliği Sözcülerinden Muhammed Naim, Siyonist çeteyi tanımayacaklarını ilan etti!

03 Eylül 2022 Cumartesi 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan devletler Siyonist rejimle ilişkileri yeniden kurma veya ilişkileri geliştirme adımları atarken daha bir senesini yeni dolduran Taliban idaresi oldukça değerli bir karşı koyuş gerçekleştirdi.

Afganistan, halkı Müslüman ülkeler arasında ekonomik olarak en zor durumdaki devletlerden birisi şüphesiz. Yıllarca süren Rusya ve ABD işgallerine direnen Afganistanlı Müslümanlar şimdiyse bağımsızlıklarını geliştirip başka ülkelere örnek olacak işlere imza atıyorlar!

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Muhammed Naim, Emirliğin uluslararası alanda tanınmasının, İsrail'in tanınması şartını içerdiğine dair iddiaları da reddederek; "Bunun Afganistan'ın talebiyle ne ilgisi var?" diye sordu.

Naim, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarında İsrail'in uygulamalarına karşı tavırlarını ve Kudüs davasına verdikleri desteği dile getirerek rejimi tanımalarının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Elindeki doğal kaynak imkanları ve askeri gücüne rağmen Filistin mevzuunda “tehditler” savurmak dışında hiçbir şey yapmayanlar bir başına kalmış Taliban’ın onurlu duruşunu görerek belki kendilerinden utanırlar!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum