1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Siyonist rejimi kuran emperyalist İngiltere Ankara’da protesto edildi
Siyonist rejimi kuran emperyalist İngiltere Ankara’da protesto edildi

Siyonist rejimi kuran emperyalist İngiltere Ankara’da protesto edildi

Ankara Filistin Dayanışma Platformunca 1917’de Filistin’i işgal eden, 1948’de siyonist rejimi kuran ve şu anda Gazze’de yapılan soykırıma ortak olan İngiltere, Büyükelçiliği önünde lanetlendi.

14 Mayıs 2024 Salı 17:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Katil İsrail'in Filistin'de devam eden katliamlarına destek veren ve Siyonist rejimi kuran İngiltere, Ankara'da protesto edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun çağrısı üzerine Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan İslami kuruluşlar, Türkçe ve İngilizce "İngiliz-Yahudi medeniyeti insanlığın felaketi" yazılı pankart ile "Kanlı ellerinizi Gazze'den çekin", "UK: United Killers" yazılı dövizler taşıdı, "İşbirlikçi katiller hesap verecek", "İnsanlık onuru emperyalizmi yenecek" sloganları attı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Cihannüma Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tayyib Serdar basın açıklaması yaptı.

ankara-20240514-02.jpg

14 Mayıs 1948'de, İngiltere mandası altındaki Filistin'de İngiltere'nin teşvik ve desteğiyle İsrail'in kuruluşunun ilan edildiğini anımsatan Serdar, “siyonist teröristlerin" bugün de İngiltere'nin sağladığı diplomatik, askeri ve iktisadi destekten güç alarak aynı katliamlara devam ettiğini belirtti.

Serdar, "14 Mayıs 1948'den önce ve sonra, İngiltere resmi ve gayrı resmi olarak Filistin'i yönetirken, bu siyonist teröristleri Müslümanların üzerine salan devlet olmuştur. Bu yüzden, bugün burada, İngiltere elçilik binası önünde, zalimleri ve iş birlikçilerini lanetle anmak için toplandık." ifadeleri kullanıldı.

ankara-20240514-03.jpg

Filistin'de işgal, zulüm ve dramın 1917'de İngiltere eliyle Balfour Deklarasyonu'yla başladığını ifade eden Serdar, İngiltere’ye hitaben şunları söyledi:

“Siyonistlerin Refah saldırısını engelleyin. Terörist İsrail'in suçuna ortak olmaktan vazgeçin. Dünya kamuoyunun vicdanında kaybolan itibarınızı bir nebze olsun onarmak istiyorsanız hemen kalıcı ateşkes için Siyonist çeteye baskı yapın. Buradan vicdan sahibi İngilizleri, zulme itiraz eden sivil gönüllü girişimleri, İngiltere üniversitelerinde Filistinli mazlumların sesi olmaya çalışan genç cesur yürekleri selamlıyoruz. Başından beri siyonist teröristleri himaye eden İngiltere devletini lanetliyoruz.”

ankara-20240514-04.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum