1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyonist rejim Al Jazeera'yi yasaklıyor
Siyonist rejim Al Jazeera'yi yasaklıyor

Siyonist rejim Al Jazeera'yi yasaklıyor

İsrail parlamentosu Knesset, Nisan ayında yapılan oylamada Al Jazeera'yi yasaklamanın önünü açan yasayı kabul etmişti.

05 Mayıs 2024 Pazar 14:27A+A-

Netanyahu Nisan ayındaki oylamada Knesset'e tasarıyı geçirmesi çağrısında bulunmuş ve "El Cezire'yi kapatmak için derhal harekete geçme" sözü vermişti.

Netanyahu'nun kabinesi Pazar günü oybirliğiyle Katarlı televizyon ağı Al Jazeera'nın İsrail'deki faaliyetlerini durdurma kararı alırken, hükümetten yapılan açıklamada kararın ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir bilgi verilmedi.

Kabine oylaması, İsrail parlamentosunun Gazze’de yürütülen savaş sırasında "ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu" düşünülen yabancı yayın kuruluşlarının İsrail'de geçici olarak kapatılmasına izin veren bir yasayı kabul etmesinin ardından geldi.

Al Jazeera başta Arapça servisi olmak üzere İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana bölgeden canlı haber aktarımı yapan nadir kurumlardan biri.

Al Jazeera Arapça servisinin muhabir ve kameraman olmak üzere birçok çalışanı Gazze'de İsrail tarafından doğrudan hedef alındı. Çalışanlardan bazıları bu saldırılarda yaralandı, bazıları ise hayatını kaybetti.

İsrail aynı zamanda Gazze'deki bazı Al Jazeera çalışanlarının ailelerini de doğrudan hedef aldı.

Al Jazeera'nın Gazze Şefi Vail Dehduh'un eşi ve çocukları İsrail hava saldırılarında hayatını kaybetmişti.

İsrail yönetimi daha önce de El Cezire'yi kapatma girişimlerinde bulunmuş, kanala kısıtlama getirmiş ve El Cezire gazetecilerini Hamas ile bağlantılı olmakla suçlayan iddialarda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT