1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist medya, Abbas ile Shin-Bet başkanının görüşmesinin sırlarını açığa çıkardı
Siyonist medya, Abbas ile Shin-Bet başkanının görüşmesinin sırlarını açığa çıkardı

Siyonist medya, Abbas ile Shin-Bet başkanının görüşmesinin sırlarını açığa çıkardı

Siyonist medya, Mahmud Abbas ile Shin-Bet Başkanı Ronen Bar arasında Batı Şeria'da Filistin Yönetimi'nin merkezi durumundaki Ramallah şehrinde geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen görüşmenin arka planını gün yüzüne çıkardı.

28 Nisan 2022 Perşembe 21:52A+A-

Siyonist medya bugün (28 Nisan Perşembe), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail işgal rejiminin iç istihbarat teşkilatı Shin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar arasında Batı Şeria'da Filistin Yönetimi'nin merkezi durumundaki Ramallah şehrinde geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen görüşmenin arka planını gün yüzüne çıkardı.

Siyonistlere ait Kippah Headshot sitesinin yayınladığı haberde; "Görüşmenin amacı bölgede sükuneti sağlamak, İsrail ordusu güçleri ile Filistinliler arasında Mescidi Aksa'da ve Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde meydana gelen çatışmaların ardından Ramazan ayının sonuna doğru gerginliği azaltmak idi." denildi.

Haberde, görüşmede ağırlıklı olarak üzerinde durulan bir konunun da Gazze ile yaşanan gerginlik ve "barış"ın güvenceye alınması olduğu belirtilirken, yaşanan krizlerin atlatılması ve güvenlik sorunlarının çözümü için önümüzdeki günlerde Filistin Yönetimi ile İsrail yönetimi arasında yapılacak koordinasyon üzerinde de durulduğu belirtildi.

İsrail işgal güçlerinin saldırgan tutumundan dolayı başta Kudüs olmak üzere Filistin'in muhtelif bölgelerinde Ramazan'ın başından beri problemler ve çatışmalar yaşandı. İşgal güçlerinin, yahudilerin Hamursuz Bayramı günlerinde Mescidi Aksa'ya düzenleyecekleri baskınların güvenceye alınması amacıyla bu bayramın başlayacağı günün sabahında ve bayram günlerinde işgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya yaptıkları baskınlar büyük sıkıntılara, mağduriyetlere ve gerginliklere neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT