1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail'in Ateşkes Önerisine Ret
Siyonist İsrail'in Ateşkes Önerisine Ret

Siyonist İsrail'in Ateşkes Önerisine Ret

Gazze’de geçici ateşkesin sona ermesinin ardından acil toplanan Siyonist İsrail yönetimi, ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı aldı. Kalıcı ateşkes görüşmelerinden ise henüz sonuç yok.

27 Temmuz 2014 Pazar 04:22A+A-

Siyonist İsrail güvenlik kabinesi, acil toplantı yaparak Gazze’deki durumu ele aldı. Kara saldırısını genişletmenin de tartışıldığı toplantıdan ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı çıktı. Kararın Birleşmiş Milletler'in isteği üzerine alındığı belirtildi.

Siyonist İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze yakınlarındaki bir askerlerinin havan topu ile öldürüldüğünü açıkladı.

Al Jazeera’ya konuşan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “İsrail’in askerlerini Gazze’den tamamen çekmesini, yerleşimcilerin geri dönmesini ve yaralıların tahliyesine izin vermeyi içermeyen hiçbir insani ateşkes girişimi kabul edilemez” dedi.

İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Halk Direniş Komitesi de talepleri yerlerine getirilene kadar ateşkes yapmayacaklarını belirtti.

Sabah 08.00’de başlayan 12 saatlik ateşkesin bitmesinin ardından Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Siyonist İsrail’e füze atışına başlamıştı.

Al Jazeera'ya konuşan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, "İsrail kendi amaç ve çıkarlarına uygun olarak tek taraflı ateşkes ilan ediyor. Bunu yaparken nefes alıp, askeri stratejisini yeniden gözden geçiriyor. İsrail şu anda bir çıkmazda ama dünyaya savaşı kendisinin yönettiği imajını vermeye çalışıyor. Ama ipler direnişin elinde" dedi.

İsmail Rıdvan, "İsrail böyle yaparak Hamas'ı zor durumda bırakmaya çalışıyor. İsrail tüm yaptıklarının sonucuna katlanacak. Biz ateşkes önerisini insani amaçlarla kabul ettik. İsrail’in saldırıları genişletmek için bahaneye ihtiyacı yok. Hiç bir gerekçe olmadan kadın ve çocukları öldürmeye devam ediyor. Uluslararası camia bilmelidir ki, İsrail savaş suçu işliyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT