Siyonist İsrail'in 2 ayda 65 Filistinliyi katletti

Siyonist İsrail'in 2 ayda 65 Filistinliyi katletti

Siyonist İsrail 2023 yılında bugüne kadar toplam 65 Filistinliyi katletti.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı ahalisinden olan 22 yaşındaki Muhammed Cevabire, İsrail güçlerinin saldırılarında aldığı ağır yaraların tesiriyle bugün hayatını kaybetti.

El-Halil'de bulunan Halk Hastanesi'ndeki tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre Cevabire, İsrail güçlerinin saldırısında kafasından gerçek mermiyle yaralandığı için yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Kafasına isabet eden merminin beyninin önemli bir kısmının hasar görmesine neden olduğu tespit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Muhammed Cevabire, İsrail güçlerinin, ikamet ettiği mülteci kampına düzenlediği baskında saldırıya maruz kalan komşularına yardım etmeye çalıştığı sırada keskin nişancıların gerçek mermiyle saldırılarına hedef oldu ve başından isabet alarak ağır yaralandı.

Cevabire ile birlikte bu yılın başından itibaren İsrail tarafından katledilen Filistinlilerin sayısının 65'i bulduğu belirtildi. Bunlardan 4'ü Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldüğü bildirildi. Öldürülenlerden 13'ünün çocuk, 4'ünün yaşlı olduğu ifade edildi. Bir kişi ise İsrail cezaevinde tıbbi ihmal sebebiyle vefat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir