1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail’de Yangın: 40 Ölü
Siyonist İsrail’de Yangın: 40 Ölü

Siyonist İsrail’de Yangın: 40 Ölü

Siyonist İsrail'de çıkan orman yangını nedeniyle bir cezaevindeki tutsaklar tahliye edilirken, Otobüsün alev alması sonucu 40 kişi öldü.

02 Aralık 2010 Perşembe 19:34A+A-

 Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan el-Kermel mıntıkasında ortaya çıkan yangının ormana sıçraması ve gittikçe büyümesi üzerine yangın bölgesinde yer alan Damon Cezaevi'ndeki mahkûmların başka bir yere nakledilmesi esnasında bir otobüsün alevlerin arasında kalması sonucu en az 40 kişi yanarak ölürken onlarca kişi de yaralandı. Ölen ve yaralananların Damon Cezaevi'nde tutulan Yahudi mahkûmlarla gardiyanlardan oluştuğu bildirildi. Aynı Cezaevi'nde Filistinli beş bayan mahkûmun da bulunduğu fakat onların başka bir yere nakledildikleri ve herhangi bir tehlike yaşamadıkları bildirildi.

Siyonistlere ait kaynakların verdiği bilgilere göre 50 yolcu taşıyan bir otobüs Damon Cezaevi'nde tutulan mahkûmları ve görevli gardiyanları yangın sebebiyle başka bir yere naklederken bir yokuşu çıktığı sırada alevler arasında kaldı. Bunun üzerine ateş aldı ve devrildi. Bu yüzden içindeki yolcular da yanmaya başladı. En az kırk kişi hayatını kaybederken sadece 10 kişi ağır yaralı olarak itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

el-Kermel bölgesinde bir elektrik kontağından kaynaklandığı tespit edilen orman yangını bugün öğle saatlerinde çıkmıştı ve yangının söndürülmesi için bölgeye itfaiye ekipleri nakledilmişti. Fakat önlenememesi ve gittikçe büyümesi üzerine bölgedeki Damon Cezaevi'nin, Beytu Oron kibbutzunun (siyonistlerin umumi çiftlikleri) ve Hayfa Üniversitesi'nin tahliye edilmesine başlanmıştı.

Siyonist işgalcilerin Kızıl Davud Yıldızı adını verdikleri acil yardım teşkilatı yetkililerinin verdiği bilgilere göre mahkûmları nakleden otobüsün devrilmesi münasebetiyle çıkan olaylarda otobüste bulunan yolcuların haricinde de birçok kişi yaralandı. Bu yüzden onlarca kişinin yaralandığı bildirildi, fakat kesin bir sayı verilmedi.

Siyonist işgal yönetimine ait itfaiye kuruluşunun bölgeye yangını söndürme amacıyla 15 söndürme takımı ve birçok helikopter gönderdiği bildirildi. İşgal devletinin başbakanı Netanyahu yangın söndürme ve acil yardım hizmetleri için Avrupa ülkelerinden de destek istedi.

Ölüm ve yaralanmaların Filistinli mahkûmların yangın sebebiyle cezaevinden ormana kaçması esnasında meydana geldiği bilgisi hatalıdır.

FEM

 

HABERE YORUM KAT