1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siyonist İsrail Koceli'de Protesto Edildi
Siyonist İsrail Koceli'de Protesto Edildi

Siyonist İsrail Koceli'de Protesto Edildi

Siyonist İsrail’in Gazze’de giriştiği katliamlar Kocaeli’nde protesto edildi.

20 Temmuz 2014 Pazar 01:16A+A-

Öğlen saatlerinde Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri (KGKT) çatısı altında Merkez Bankası önünde toplanan yaklaşık 600 kişi, burada kortej oluşturarak Yürüyüş Yolu’ndan Sabri Yalım Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. “Katil İsrail Hesap Verecek!” yazılı pankartlar arkasında yürüyen topluluk yürüyüş boyunca tekbir getirerek sık sık “Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika!”, “Siyonist İsrail Filistin’den Defol!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Yeryüzü Fitnesi İsrail Kahpesi!”, “Netenyahu İnsan Ol  Yahu!”, “Katil İsrail İşbirlikçi ABD!”, “İşgalci İsrail Filistin’den Defol!”, “Alçak İsrail Hep Alçak Kalacak!”, “Katil İsrail Hesap Verecek!”, “Hamas’a Selam Direnişe Devam!”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem!”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!” vb. sloganları attı.

Sabri Yalım Parkı’nda topluluk adına bir basın açıklaması yapan KGKT dönem sözcüsü Memur-Sen Kocaeli Şube Başkanı H. İbrahim Keleşoğlu, Siyonist İsrail’in katliamlarının kabuledilemezliğine dikkat çekerek; başta ABD olmak üzere, BM vb. kuruluşların da tavır ve tutumlarıyla katliamlara çanak tuttuğunu ve dolayısıyla bunların da en az İsrail kadar suçlu olduğunu söyledi.

Siyonist katillerin zulümlerinin artık dayanılmaz boyuta ulaştığını vurgulayan Keleşoğlu, sözde İslam ülkelerinin zelilce duruşuna dikkat çekerek bunun utanç verici olduğunu kaydetti. Keleşoğlu, Gazzeliler başta olmak üzere Filistin halkının Siyonist İsrail’in tehdidi altındaki Kudüs’e canları pahasına kalkan olduğunu belirterek, Müslümanların da bu bilinçle öne çıkan fedakâr Gazzeli kardeşlerini sahipsiz bırakmamasının önemine dikkat çekti.

Eyleme Ak Partili Bürokratlar da Katıldı

Özgür-Der Girişimi, Hak-İş gibi kuruluşların da katılım sağladığı eylemde ayrıca Ak Parti’den de katılım oldu. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz da eylemde hazır bulundu.

Duayı müteakip eylem sona ererken, buradaki topluluk İHH’nın başlattığı “Canlı Kalkan” kampanyasına imza vermek üzere açılan stantlara yöneldi.

kocaeli-20140719-1.jpg

kocaeli-20140719-2.jpg

kocaeli-20140719-3.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle düzeltsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.”  (Müslim, Îmân, 78)

 “Mü’minler birbirini tutan tuğlalardan yapılmış duvar gibidir.”

Bugün hala Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara rağmen İsrail'in dünyanın birçok ülkesi tarafından desteklendiğini görmekteyiz. “Dün bir ahlaksızlığa daha şahit olduk. ABD, 'İsrail'e 620 milyar dolar veriyoruz' dedi. Ey ABD, gerçek yüzünü göstermek için bu kadarını yapmana gerek yok. Zaten katil olduğunu biliyorduk. Şimdi Türk halkına, siyasetçilere, iktidara, siyasi partilere, bütün dünyaya sesleniyoruz, İsrail ile bütün ilişkilerinizi kesin. Bunlarla normalleşme değil, bunlara selam bile verilmez.”

Bugün 21. Asırda, cani İsrail’in ve işbirlikçisi ABD, AB, BM ve hatta sözüm ona İslam ülkelerinin kukla liderlerinin, putperest cahiliyye dönemindeki, Ebu Cehiller, Ebu Leheb’lerin “üç aylarda kan akıtılmaz” ilkeleri kadar bile, bu mübarek ramazan ayında masum çocukları, oruçlu anaları, babaları, dedeleri öldürerek hiçbir insani ilke tanımadıklarını bir kez daha görüyoruz.

Karanlığın en zifiri olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu andır. Eğer biz, en basit Müslümanın bile yapabileceği; bu alanları doldurarak, Filistinli şehit adayı kardeşlerimize destek olmaya devam edersek, dünyanın neresinde üretilmiş olursa olsun; İsrail-yahudi mallarını almazsak işte bilin ki İsrail’e atabileceğimiz her türlü kurşunlarımızı, bombalarımızı ve hatta füzelerimizi atmış oluruz. İsrail’i Yahudiyi dize getirmenin en önemli ve en basit yolu, onların mallarını almamaktır, Filistinli bebelere, kadınlara ve masumlara yağdırdığı kurşunlara-bombalara-füzelere finansör olmamaktır. Lafta değil gerçekten bunu yaptığımız an İsrail’in, Yahudinin dize getirildiği an olacaktır. Haddini bildirdiğimiz an olacaktır.

Bu alandan ayrılırken, akşam ki iftar sofrasına kola alanlar, iftarını Marlboro sigaralarla açanlar, çamaşırını ariel ile yıkayanlar bilsinler ki Müslümanlara attıkları kurşunların, bombaların, füzelerin parasını ödeyenlerdir.

Biz dünyanın dört bir yanındaki mazlumların kimliğine bakmadan her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.  Yine kimliğine bakmadan zalimlerin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Tarafız. Filistin halkı özgür oluncaya kadar da taraf olacağız. Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz.

Ey Müslümanlar! Bu sadece terörist devlet İsrail'in Gazze'ye saldırısı değil, batı uygarlığı ile İslam medeniyetinin kavgasıdır. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır.

Bu olayların bir açıdan da ülkemizde ki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkileme maksatlı olduğunu da düşünmüyor değiliz. Ülkemizde cumhurbaşkanlığı gibi çok önemli bir makama aday olanların en azından doğuştan gelen haklar olan; mal, can, din, akıl, nesil emniyeti gibi, dini, ırkı, inancı ne olursa olsun insanların bu haklarının korunması için tabi ki taraf olması gerekir.

Bu operasyonlarla ülkemizdeki cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkileyerek, ülkemizde dünya mazlumlarının sesi olacak bir Cumhurbaşkanın seçilmesini engellenmek istendiğini görmezden gelemeyiz.

Ama ülkemizin özü olan sağduyulu vatandaşlarımız bu hilenin mutlaka farkında olacaklardır.

Eyy Selahaddin Eyyubi’nin torunları…

Eyy Şeyh Ahmed Yasin dostları…

Selam olsun size.

Yolumuz özgür Filistin, Direncimiz mazlum Gazze, umudumuz aydınlık Kudüs’tür.

Ayağa kalk ey Ümmet!

İslamım ilk kıblesi Mescid-İ Aksa’nın altını oyuyorlar…

Ayağa kalk ey Ümmet!

Filistin’in dört bir tarafını kuşatıyorlar…

Ayağa kalk ey Ümmet!

Siyonistler, sahur ve iftar vakti kardeşlerinin üstüne bomba yağdırıyor…

Ayağa kalk ey Ümmet!

Katiller ordusu, küçük çocukları katlediyor, camiden çıkan insanları yok ediyor…

Daha ne kadar susacaksın!

Daha ne kadar Siyonistleri sessiz kalarak cesaretlendireceksin?

Daha ne kadar tarafsız kalarak zulme ortak olacaksın.

Ayağa kalk eyy Ümmet!

Diren ve Gazze’nin cansuyu ol, Siyonistlerin korkulu rüyası haline gel..

Uyan ve ses ver, kardeşinin sesine..

Ey Gazze. Diren! Seninleyiz.

Ümmetin onurlu çocukları, Mescid-i Aksa’nın yılmaz bekçileri yüreğimiz sizinle. Biz biliyoruz ki siz direndikçe Siyonist İsrail, ırkçı ve emperyalist hedeflerine ulaşamayacak. Biz biliyoruz ki Müslümanlar topyekûn ayağa kalktığında sömürü sistemi son bulacak, Filistin özgür olacak. Filistin özgür olmadıkça Ümmet özgür olmayacak.

Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan da Müslümanlar olunca, sessiz kalan batı, ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. AB ülkelerinden bazıları ve ABD öldüreni değil, öleni kınamışlardır. İsrail’i kınayacaklarına Filistin tarafını kınadıklarını açıklamışlardır. Bu tam bir rezalet, kepazeliktir.

Zulmün ortağı olan onlara sesleniyorum:

Ey Batı…

Çifte standartların, yüzsüzlüğün ve çıkarcılığın senin olsun.

Ey ABD…

Demokrasin ve insan hakları anlayışın seninle beraber yere batsın…

Ey BM..

İki yüzlülüğün ve duyarsızlığın da kaybol..

İslam İşbirliği Teşkilatı da en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. Hem ABD’yi hem BM’yi hem AB’yi hem de İslam İşbirliği Teşkilatını insanlık suçuna ortak oldukları için kınıyoruz…

Ey İslam Birliği Teşkilatı…

Sessizliğin senin boynundaki utancın olsun…

Ey Siyonist İsrail…

Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığın için; kahrolasın.

Biz Mısır dedikçe kulaklarını tıkayanlar…

Bizi Esmaların çığlığına sessiz kalmadığımız için eleştirenler…

Suriye'de varil bombaları ile ayrım gözetmeden sivil halka yapılan saldırıları kınadığımız için bizleri hedef alanlar…

Diktatörlerin, küresel emperyalizmin ırkçı saldırıları altında bir parça ekmeğe muhtaç olan halklara yardım götürürken Tırlarımızı çevirenler…

Sizler de bu katliamların ortağı değilmisiniz?

Mısır’da darbe olmasaydı, Suriye’de devrim tamamlansaydı, azgın İsrail bu kadar rahat katliam yapabilecek miydi?

Ama siz darbeciye darbeci, diktatöre diktatör diyemediğiniz gibi her defasında onların değirmenine su taşıdınız. En az Siyonist İsrail kadar bu coğrafyaya zarar verdiniz, mazlum halkların ahını aldınız. Mısır, İsrail’e yandaş, Suriye küresel emperyalizme sırdaş oldu. Mısır Gazze’nin can damarlarını tıkadı, Suriye Filistin mülteci kamplarını bombalayarak katliamlara ortak oldu. Bu zulmün bir sebebi de sizler değilmisiniz? Sizi de asla affetmeyeceğiz!

Son sözümüz;

Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma, kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir. Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir.

Karada, Denizde, İntifada Her yerde. Diren Gazze Kahrolsun İsrail, kahrolsun işbirlikçileri, yaşasın Filistin direnişi!

KGKT Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Adına

Halil İbrahim Keleşoğlu

HABERE YORUM KAT