1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail güçlerinden Filistinlilere saldırı
Siyonist İsrail güçlerinden Filistinlilere saldırı

Siyonist İsrail güçlerinden Filistinlilere saldırı

İsrail güçlerinin Filistinlilere şiddeti devam ediyor. Doğu Kudüs'te evlerinden zorla çıkarılmak istenenler için düzenlenen destek gösterilerinde, İsrail polisi 4 kişiyi yaraladı. Filistinlilerin bazıları da gözaltına alındı.

06 Mayıs 2021 Perşembe 03:08A+A-

Filistinliler, İsrail yönetiminin Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı aileleri evlerinden zorla çıkarma planını protesto etti.

Şeyh Cerrah'taki gösteriye, evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan aile üyelerinin yanı sıra çok sayıda Filistinli katıldı.

Bölgede gerginliğin artması üzerine İsrail polisi göstericilerin üzerine toplumsal olaylara müdahale aracından tazyikli su sıktı.

Grubun dağılmaması üzerine ses bombaları ve atlı birliklerle göstericilere saldıran polisler, bazı Filistinlileri darp etti; biri sağlık çalışanı olmak üzere bazılarını da gözaltına aldı.

Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada ise saldırı sonucu 4 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ne olmuştu?

Yıllardır yerlerinden edilme tehlikesi yaşayan 27 Filistinli ailenin korku ve endişeleri İsrail makamlarının baskılarıyla yeni bir boyut kazandı.

Kudüs Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimcilerin talebi üzerine 2019'da Şeyh Cerrah Mahallesi'nde oturan 12 Filistinli ailenin evlerini yerleşimciler lehine boşaltmaları kararı vermişti.

Karara göre, bu ailelerden 4'ünün ocakta evlerini boşaltmaları gerekiyordu. Ailelerin itirazı üzerine kararın temyiz edilerek yeniden mahkeme sürecinin başlaması kararlaştırılmış ancak İsrail Merkezi Mahkemesi şubat ortalarında bu 4 ailenin itirazını reddetmişti.

İsrail Merkezi Mahkemesi, bu yılın başında 7 ailenin evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmak üzere boşaltması kararı vermişti.

Mahkeme son olarak 4 Mart'ta Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetmişti.

Yüksek Mahkeme, 2 Mayıs'ta Şeyh Cerrah'taki 4 aileye Yahudi yerleşimcilerle "anlaşmaları için" bugüne kadar süre tanımıştı.

İsrail askerleri Filistinli bir çocuğu şehit etti

Ayrıca bugün İsrail'in saldırıları sonucunda Filistinli bir çocuk şehit oldu.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentindeki baskında 16 yaşındaki bir genç İsrail güçlerinin saldırısı sonucu şehit oldu.

Odala beldesinde çıkan olaylarda İsrail askerleri biber gazı ve gerçek mermi kullandı.

HABERE YORUM KAT