1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Gazze'ye Karadan Saldırıyor
Siyonist İsrail Gazze'ye Karadan Saldırıyor

Siyonist İsrail Gazze'ye Karadan Saldırıyor

7 Temmuz'dan beri havadan düzenlediği saldırılarla 240 Filistinli'nin şehit eden Siyonist İsrail, akşam saatlerinde 8 bin askerle Gazze'ye karadan saldırdı.

18 Temmuz 2014 Cuma 02:40A+A-

 CANLI YAYIN

15.10 - İsrail'in Gazze'ye yönelik 12 gündür devam eden saldırılarında şehit sayısı 264'e çıktı.

12.00 - Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu, işgalci ordusuna kara harekatını genişletme talimatı verdi.

10:14 - İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında şehit düşenlerin sayısının 260'a yükseldiği, 1.980 kişinin yaralandığı bildirildi.

09:44 - BİR İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ!

Siyonist İsrail ordusu, Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü doğruladı.

05:44 - Gazze’nin doğusunda bir Filistinli şehit oldu, ailesinden yedi kişi yaralandı.

05:43 - Siyonist İsrail topçu birliklerinin, Gazze ve Refah kentlerini yoğun bombardımana tuttuğu, saldırılarda 2 Filistinlinin şehit olduğu, 10'dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

05:43 - Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırında şehit olanların sayısı 248, yaralı sayısı 1915’e yükseldi.

04:20 - Konya'da bir grup Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Eylemciler, Siyonist İsrail Bayrağı'nı ateşe verdi.

04:15 - Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra: Siyonist İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda, arasında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi.

04:10 - Siyonist İsrail’in bu akşamki saldırılarında Gazzeli sağlık yetkililerine göre 6 kişi şehit oldu, 45 kişi yaralandı. Yapılan açıklamada ambulansların hala bazı bölgelere ulaşamadığı da ifade edildi. Bu arada yaralananlar arasında ilk yardım görevlileri de var.

04:00 - Refah’ta Siyonist İsrail’in bombalaması sonucu bir yaşlı kadın şehit oldu. Çok sayıda yaralı var.

03:59 - Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı 246'ya, yaralıların sayısı bin 860'a yükseldi. Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

03:30 - Kassam Tugayları Gazze sınırında Siyonist İsrail'e ait bir askeri gruba 11 füze fırlattı.

02:58 - Siyonist İsrail’in Aşkelon bölgesinde sirenler çalıyor. Siyonistler sığınaklara girdi.

02:50 - Gazze’nin doğu ve kuzey bölümleri ağır bombardıman altında. Her taraftan yoğun bombardıman devam ediyor. 

02:48 - Gazze’den bağlanan Al Jazeera muhabiri Siyonist İsrail uçaklarının "pudra tozu" şeklinde bombalar attığını, bunların zehirli gaz ihtiva eden bombalar olduğunun iddia edildiğini söyledi. Bu saldırılarda 5 kişinin şehit olduğu açıklandı.

02:40 - İstanbul'daki Siyonist konsolosluk binasının önünde bulunanlardan bir grup konsolosluğa girmek isteyince polis müdahale etti. Eylem alanında bulunan Bülent Yıldırım'ın uyarıları olaylar duruldu...

02:26 - Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında, Siyonist İsrail askerleri ile direniş örgütleri arasında şiddetli çatışmalar olduğu bildirildi.

02:20 - AK Parti'li bir grup milletvekili, TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarını bitirmesinin ardından Siyonist İsrail Büyükelçiliği konutunun önüne gelerek Siyonist İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısını protesto etti.

02:12 - Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 246'ya, yaralıların sayısıysa bin 860'a yükseldi.

02:03 - Siyonist İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi ve güneyindeki Refah kentine açtığı topçu ateşinde 3 Filistinli şehit oldu.

01:57 - Tel Aviv’de bazı hastaneler alarm durumuna geçirildi. Siyonist İsrail ordusu buralara yaralı askerlerinin taşınacağını ve alarm durumunda olmalarını istedi.

01:50 - Tel Aviv'de savaş karşıtı İsrailliler Siyonist ordunun Gazze'ye kara saldırısını protesto ediyor. Göstericiler, "Faşizme geçit yok", "Benim adıma değil" yazılı pankartlar taşıyor. 

01:45 - Gazzeli müslümanlarla dayanışmak için bugün Cuma Namazında Müslümanlar Fatih Camiinde buluşacak.

01:35 - Siyonist İsrail'den Gazze'ye gelen 6 elektrik hattı kesildi. 

01:30 - Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine zehirli gazlarla düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin etkilendiğini bildirdi.

01:29 - Siyonist İsrail Gazze’ye elektrik sağlayan hatları kesmeye başladı.

01:27 - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri: Şeıf ve Tevakım bölgelerinde çok sayıda yaralı var. Fakat şiddetli bombardıman nedeniyle yaralılara ambulanslar ulaşamıyor.

01:25 - İstanbul'daki Siyonist İsrail Başkonsolosluğu önünde Gazze'ye yapılan saldırılar protesto ediliyor.

01:24 - Bölgedeki Al Jazeera muhabiri Beyt Lahye bölgesinde aynı aileden üç çocuğun şehit olduğunu söyledi.

01:22 - Gazze üzerinde Siyonist İsrail'e ait F-16 savaş uçakları uçuyor. Bazı bölgelerden şiddetli patlama sesleri yükseliyor.

01:20 - Siyonist İsrail'in, Gazze ve Refah kentlerini yoğun bombardımana tuttuğu, ilk yardım ekipleri ve ambulansların, saldırı düzenlenen bölgelere ulaşamadığı bildirildi.

01:19- Siyonist İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasının ardından şehit olan Filistinlilerin sayısı 6'ya yükseldi.

01:05 - Gazze’de halkın hastanelere gidip kan vermesi için çağrı yapılıyor.

01:04 - Gazze'deki Vefa Hastanesi'ne son olarak evinin bombalanması sonucu şehit olan 5 aylık bir bebek ve aynı aileden 6 yaralı getirildi.

01:00 - Siyonist İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine yaptığı top atışı nedeniyle biri çocuk 2 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

00:50 - Siyonist İsrail toplamda 60 bin yedek askeri silah altına çağırdı.

00:45 - İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinden Filistin topraklarına girdiği bildirildi. [AA]

00:41 - Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Görgü tanıkları onlarca evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.

00:40 - Siyonist İsrail ordusu Gazze’nin sahil kesiminde bulunan otellerde kalan gazetecilerin burayı boşaltarak iç kesimlere gitmesini istedi.

00:37 - Gazeteci Mohammed Omer: Gazze'de bombardıman şiddetini artırıyor. 

00:35 - Al Jazeera muhabiri Greeg Carlstrom: İsrail ordusunun 18 bin kişilik yedek kuvvet talebi kabine tarafından onaylandı. 

00:30 - Haaretz Gazetesi, İsrail ordusunun  kara operasyonunun genişleme ihtimaline karşın kabineden 18 bin yedek kuvvet temin etmesini istediğini yazıyor. 

23:40 - Bombardımanla beraber 8 bin Siyonist İsrail askeri tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi. 

Siyonistler ile Direniş güçleri gruplar arasında çatışma başladı

Siyonist İsrail ordu birliklerinin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdiği, Filistinli direniş örgütleriyle çatışmaların başladığı bildirildi.

Siyonist İsrail ordusunun, Gazze'de Vefa Tıbbi Rehabilitasyon ve Yaşlı Bakım Hastanesinin çevresine topçu ateşiyle saldırdığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Hastane Genel Direktörü Nesman el-Aşi, sınırda konuşlanan İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin Eş-Şecaiyye mahallesinde bulunan hastane çevresini hedef aldığını belirtti.

Bombalama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını söyleyen Aşi, binanın büyük zarar gördüğünü, hastaların panik yaşadığını dile getirdi.

Aşi, "İsrail ordusu, hastaneyi acilen boşaltma çağrısı yaptı ama biz hastaların bakım ve tedavisine devam etmek için çağrıyı kabul etmiyoruz. Hastalar da hastaneden ayrılmayı reddediyor" dedi.

Binada 30 yaşlı hasta olduğunu söyleyen Aşi, bombardıman nedeniyle hastaların binanın ilk katına nakledildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum