1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Elektrik Şirketi Batı Yaka’nın Bazı Bölgelerinin Elektriğini Kesecek
Siyonist İsrail Elektrik Şirketi Batı Yaka’nın Bazı Bölgelerinin Elektriğini Kesecek

Siyonist İsrail Elektrik Şirketi Batı Yaka’nın Bazı Bölgelerinin Elektriğini Kesecek

Birikmiş borçları gerekçe gösteren İsrail elektrik şirketi Batı Yaka’nın bazı bölgelerinin elektriğini kesecek.

22 Eylül 2019 Pazar 21:45A+A-

İsrail elektrik şirketi bugün (22 Eylül Pazar) Ramallah ve Beytlahim’in bazı bölgelerinin elektriğini kesmeye başlayacak.

İsrail elektrik şirketinin işgal hükümetinin onayıyla Kudüs, Ramallah ve Beytlahim vilayetlerinde borçları biriktiği gerekçesiyle elektriği kesme kararı aldığı belirtildi.

Kudüs Vilayeti Elektrik Şirketi, Pazartesi günü son ihtarı aldığını ve İsrail elektrik şirketinin 22 Eylül ve 23 Eylül’den itibaren Ramallah, Beytlahim ve Eriha’nın bazı bölgelerinde elektriği keseceğini bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanı Mey El-Kiyle, işgal rejiminin üç vilayetin elektriğini kesmesinin hastalar başta olmak üzere o bölgelerde yaşayan herkesin hayatını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Bakan El-Kiyle, dün akşam yayınladığı bildiride, elektriklerin kesilmesinin hastaların buzdolaplarında muhafaza ettikleri ilaçlar ile evlerde ve lokantalarda buzdolaplarında saklanan yiyeceklerin bozulmasına yol açacağını söyledi.

Elektriklerin bugün Ramallah ve Beytlahim’in beldelerinde ve köylerinde sabah saat 10.00’dan öğlen 12.00’ye kadar kesileceği ifade edildi.

Kaynak:  Filistin Enformasyon Merkezi

 

HABERE YORUM KAT