1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Siyonist İsrail Büyükelçisi'ne İnsanlık Dersi
Siyonist İsrail Büyükelçisi'ne İnsanlık Dersi

Siyonist İsrail Büyükelçisi'ne İnsanlık Dersi

Cüneyt Özdemir'in, İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ne insanlık dersi verdiği programın tam metni!

30 Mayıs 2010 Pazar 19:57A+A-

Gazeteci-Yazar Cüneyt Özdemir, hazırlayıp sunduğu 5N 1K adlı programına katılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'ye resmen ders verdi. Özdemir, Gaby Levy'nin, İsrail'in gemide bulunan insanları gözaltına alacağını açıklamasını eleştirdi ve "Neden korkuyorsunuz?" diye sordu.  

"SİZE GÜVENMİYORLAR SAYIN BÜYÜKELÇİ"
Cüneyt Özdemir, Gaby Levy'nin, İsrail'in, İHH tarafından organize edilen ve Filistin'e insani yardım malzemesi götürecek gemi hareketini engelleyeceğini söylemesi ve "Gazze'de insani bir trajedi yok" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Özdemir, "Sayın büyükelçi öyle bir tablo çiziyorsunuz ki sanki Gazze güllük gülistanlık, bir yıl önce yerle bir edilmedi, o kadar insan çocuk ölmedi ve şu anda bu gidenlerde sanki Gazze'ye sadece İsrail'e karşı dünyaya propaganda yapmaya gidiyor. (…) Size güvenmiyorlar Sayın büyükelçi. (…) Goldston raporunda belirtilen tespitler üzerine herhangi bir soruşturma yada yargılama yapmayı düşünüyor musunuz? Kendi hükümetinizin ordunuzun içinde…" dedi.

Cüneyt Özdemir, Gaby Levy'ye şu anda İsrail'in sadece 35 çeşit ürünü Gazze'ye götürdüğünü, bu ürün çeşidinin daha önce 4 bin olduğunu hatırlattı. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, Özdemir'in söz konusu tespitine de cevap veremedi.

"SAYIN GABY, SİZİ BİRAZ GERGİN GÖRDÜM"
Gaby Levy, Cüneyt Özdemir'in, "Sayın Gaby sizi biraz gergin gördüm. Bu gerginliğinizin nedeni gemilerin hareket etmesi mi? Bu 2. 'Bir one minute' krizi yaşatabilir mi? İsrail Türkiye ilişkileri arasında?" şeklindeki hatırlatmasına, "İsrail davasını burada savunmak zorundayım" şeklinde cevap verdi.

LEVY'İN ECEL TERLERİ DÖKTÜĞÜ SORULAR!
Cüneyt Özdemir'in, CNN Türk Televizyonu'nda yayınlanan programında, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'ye sorduğu sorular ve tespitler şöyle:

CÜNEYT ÖZDEMİR :Yeni bir beş birk a programına hoş geldiniz. Geri sayım başladı Antalya'daki yardım amaçlı gemi gece yarısı saat 12'de İsrail'e doğru yola çıkacak.Yolda beş ayrı gemi ile birleşerek kuşatma altında ambargo altındaki gazze'ye ambargo uygulanan Gazze'ye yardım malzemesi götürmeye çalışacak ancak gelen haberler gösteriyor ki bunun başarmaları kolaya olmayacak sadece Türkiye'den Antalya'dan kalkacak geminin içinde 200 gönüllü var. Aralarında bir İsrail milletvekili Filistinliler Avrupa'dan gelen çeşitli gönüllülerin de olduğu bu geminin akıbetinin ne olacağı bilinmiyor. Zira İsrail tarafından gelen açıklamalar ve adı verilmeyen kaynakların yaptığı açıklamalar. Bu gemilerin kesinlikle durdurulacağını söylüyor ve bu gemilerin içindekinin de bir İsrail limanına çekilip tutuklanacağı yada ilk başta gözaltına alınacağı sorguya çekileceği hatta bunun içinde hazırlık yapıldığı söyleniyor. Birazdan Kudüs'e bağlanacağız. Gazze'ye bağlanacağız. Geminin önünde Hakan albayrak var. Gönüllü olarak ona bağlanacağız. Kendisi de gönüllülerin arasında Yeni Şafak gazetesi yazarı Hakan Albayrak ama isterseniz ilk olarak olayın bir numaralı muhatabına soralım. Şu anda Ankara stüdyomuzda İsrail'in Ankara Büyükelçisi Sayın gaby levy var. Kendisi ile özel bir röportaj gerçekleştireceğiz. Belki de şu ana kadar muamma olan pek çok şey de resmi bir ağızdan duyurucağız

CÜNEYT ÖZDEMİR: Sayın büyükelçi programımıza hoş geldiniz. İlk olarak 2. Olarak acaba siz bu gemilere ne yapacaksınız? Bu gemilerin Gazze'ye ulaşmasını engelleyecek misiniz? Israr ederlerse İsrail hükümeti ne yapacak? İlk kez bir resmi ağızdan sizden duyalım istiyorum.

GABY LEVY: Öncelikle şunu söylemem lazım. İsrail hükümeti bir karar aldı ve çok kararlı. Gemilerin Gazze kıyılarına ulaşmaması konusunda kararlı ve bu noktada İsrail ile Hamas arasında bir savaş var biliyorsunuz? Gazze'yi kontrol altına aldıktan sonra Hamas ve Gazze'de uluslar arası hukuk kapsamında bir abluka var ve dolayısıyla Gazze'ye girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu geminin şimdi bir kere bu gemideki insanlar şu iddiadalar: 'amacımız insanı yardım getirmek' Gazze'ye diyorlar ama bir takım sinyaller var işte işaretler var aslında beni bir şekilde kaygılandıran yani gerçek amaçları bu mu dedirten bazı sinyaller var. Bu gemilerin 3 tanesi insani yardım taşıyor. 6 gemi de gazeteciler var aktivistler var yani bu insanların amaçları provokasyon propagandadır diye düşündürtüyor insanı. İsrail'e karşı ve bu gemilerin Gazze kıyılarına ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz. İlk aşamada bir kere bu gemileri ve bu gemi mürettebatlarını öncelikle kendi ülkelerine dönmeleri çağrısı yapacağız. Siz nerden geldiyseniz kendi ülkenize geri dönün diyeceğiz. Çok yapıcı birde önerimiz var yani biz diyoruz ki bu gemiler Ashton limanına gelsin ve yükler burada indirilsin. Gemilerde ne varsa insani yardım malzemeleri burada indirilsin ve daha sonra da bu insani yardımın

CÜNEYT ÖZDEMİR: Sonuç olarak gemileri sokmayacağız diyorsunuz bizim konuştuğumuz aktivistler de direneceğiz ve girmeye çalışacağız diyorlar. Şimdi ortada pek çok konuşulan dedikodu var mesela siviller kullanılacak deniyor bir yandan donanmanın hazırlandığı söyleniyor. Savaş gemileri ile mi müdahale edeceksiniz ? Ne yapacaksınız somut olarak?

GABY LEVY: İlk aşamada bir kere bu gemilerin ve gemi mürettebatlarının öncelikle kendi ülkelerine dönmeleri çağrısı yapacaz nerden geldiyseniz kendi ülkenize geri dönün çok yapıcı bir önerimiz var biz diyoruz ki bu gemiler aşton limanına gelsin ve yükler burada indirilsin gemilerde ne varsa insani yardım malzemeleri burada indirilsin ve daha sonra da dağıtılmasını Gazze'ye teslim edilmesi sorumluluğunu biz alalım yani her gün her hafta yaptığımız gibi diğer stk'larla birlikte insani yardımı biz dağıtmak istiyoruz eğer bu gemiler bu öneriyi reddederlerse o zaman barışçıl bir şekilde bu sorunu çözmeye çalışacağız yani aşton limanına getirmelerine çalışcağız malzemeler burada indirilsin ve daha sonrada diyeceğiz ki İsrail hükümeti onların ülkelerine geri dönüş masraflarını da karşılayacak kabul edenler için evet bunu yapacağız ama reddedenler gözaltına alınacak ve diplomatik temsilciliklerine bu tebliğ edilecek ve İsrail kurallarıyla bu iş yürüyecek .

CÜNEYT ÖZDEMİR: peki gemilere el mi koyacaksınız? Gemilere ne yapacaksınız? çünkü baya da bir gemi geliyor şu anda oraya onları bırakmayı düşünmüyor musunuz? Ne olursa olsun eğer direniş olursa
GABY LEVY: söylediğim gibi gemiler aşton limanına İsrail limanına getirilecek sorun çözüldükten sonra gemiler de ayrılabilir onlara el koymak gibi bir niyetimiz yok bu arada iki kez geçmişte bu oldu aşton limanına bu gemiler getirildi. Ve yardım malzemeleri indirildi. ve daha sonrada gemiler ayrıldı. hangi ülkeden geldilerse gemiler ayrıldılar aynı şeyin bu sefer de uygulanmasını istiyoruz.

CÜNEYT ÖZDEMİR: peki Ahmet Davutoğlu dış işleri bakanı İsrail'den Türk devletinde bu konuyla ilgili resmi bir iletişime geçildi mi ? bir uyarı geldi mi ?bu da çok konuşuluyor acaba bu konuyu da aydınlatabilir miyiz ?
GABY LEVY: hayır ben dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasını okudum bugün yapılan açıklamayı dış işleri bakanlığı sözcüsünün yaptığı açıklamayı okudum şunu söyleyebilirim .irtibat var bir kere aramızda iki hükümet arasında bu konuda bir irtibat bir iletişim var .diğer ülkelerde olduğu gibi yani diğer gemilerin geldiği ülkelerle irtibat var sağladığımız gibi Türkiye ile de irtibatımız var .çok yoğun iletişim var fikir teyattisi var dolayısıyla Türk hükümeti de bunun arkasında değil sonuçta burada bir stk var ve Türk hükümetinin tamamen kaygısını anlayabiliyorum ama uzun zaman önce türk hükümetine bunu anlatmaya çalıştık bizim pozisyonumuzda ne gibi önlemler alacağız diye anlatmaya çalıştık .

CÜNEYT ÖZDEMİR: siz biraz önce söylediniz aşkalon'da iki defa daha olmuştu ve birisnde de yardım getiren gemilerden bir tanesi de çarpılmıştı.götürmüştünüz bazı gözaltılar olmuştu .aşkalon limanında bu gelecek gemidekilerin gözaltıları için sorguya çekilmeleri için çeşitli odalar hazırlandığı söyleniyor bunlar doğru mu böyle bir hazırlık yapılıyor mu ?

GABY LEVY: siz bunları söylentiler olarak niteliyorsunuz? dolayısıyla bunlar söylenti biz böyle bir şey olmamasını tekrar yineledim önerimizi kabul edenleri derhal ülkelerine gönderilecekler uçaklara binecekler ve ülkelerine gidecekler İsrail hükümeti zaten bu konudaki isteğini de iletti herkese sizin geri dönüş masraflarını biz karşılayacağız dedik ve bunu reddederlerse o zaman çünkü amaçları bu faaliyetin amaçlarının propaganda ve provokasyon olduğu ortaya çıkacak daha sonra İsrail hukukuna göre muamele görecekler ve diplomatik temsilciliklerine de hemen bu tebliğ edilecek ve hukuk çerçevesinde uygulanacak her şey bu vesile ile şunu da söylemek istiyorum bir şey eklemek istiyorum şimdi insani bir trajedi yok Gazze'de bunu söyleyebilirim. İsrail hükümeti çünkü malların geçişine izin veriyor 15 bin ton gıda tıbbi gereçler çocuklar için kitaplardan tutun Gazze'de enerji tedarik ediyoruz yani aklınıza gelen her şeyi sağlıyoruz .ve bu gemiler şöyle diyorlar 10 bin malzeme getiriyoruz 10 bin tonluk malzeme getiriyoruz diyorlar .ama zaten biz daha fazlasını her hafta Gazze'ye sağlıyoruz dolayısıyla bunu düzenli bir şekilde İsrail hükümeti olarak yetkililerle koordinasyon şeklinde bunu zaten yapıyoruz .bu insanların zihninde gerçekten bambaşka şeyler var .

CÜNEYT ÖZDEMİR: Sayın büyükelçi Gazze'den gelen haberler sizin dediğiniz gibi değil son birleşmiş milletler raporunda da var son bir yıldır özellikle gazeteciler ve Gazze'de yaşayanlarla konuştuğumuzda şu anda israil2in sadece 35 çeşit ürünü Gazze'ye götürdüğünü söylüyor bu ürün çeşidi daha önce 4binmiş bildiğiniz gibi ve bu anda bu geçişlerin de şu anda Gazze'de gıda sektöründe yüzde 74'ü mısırdaki tünellerden sağlandığı yani gizli ve illegal yollardan sağlandığı belirtiyor yine bir eleştiri var özellikle bunu sormak istiyorum siz diyorsunuz ki bu gemideki yardım malzemelerini bize versinler biz dağıtalım ancak gelen en büyük eleştiri İsrail hükümetinin Gazze'ye bu yardım malzemesi çok geç dağıtıyor olması Gazze bir yıl önce yıkılmıştı.israil2in saldırılarından mesela özellikle inşaat sektöründe çok büyük gecikmeler var deniliyor barınma kitleri ortalama seksen beş gün sonra teslim ediliyormuş yine yatak ve mutfak ortalama 35 gün sonra pediatri kitleri daha da önemlisi sağlık kitleri 68 gün sonra teslim ediliyormuş bu şekilde haberler geliyor İsrail gerçekten bunları zamanında teslim ediyor mu ?ve samimi misiniz sözlerinizde ?

GABY LEVY: Kesinlikle samimiyim sizin demin sunduğunuz gerekçeler şunu söyliyim yani sorumlu bir kişi olarak Gazze'de insani bir trajedi yok yani evet çok büyük bir yıkım oldu Gazze'de bunu inkar etmiyoruz daha çok şey yapılması gereken alanlar var bu da evlerin yeniden yapılması, yeniden yapılandırılması. Gazze operasyonları sırasında yıkım oldu ama evet doğru sınır koyuyoruz. Birtakım inşaat malzemelerinin Gazze girişine sınır koyuyoruz. Bunun bir sebebi var bununda sebebi bölgenin Hamas'ın kontrolünde olması ve Hamas'ın bunlarla hastane değil tüneller yapıyor olması. İşte biz bu sebeple bu malzemelerin Gazze'ye girişine izin vermiyoruz. Bunun dışında bir kez daha tekrarlayayım herhangi bir kıtlık bir eksiklik yok, su kıtlığı yok ya da gıda, yakıt veya tıbbi malzeme mesela 2009 yılında 10000'den fazla Gazze'li Erez geçiş kapısından İsrail'e tıbbi tedavi için geçti. Yani 10000'den fazla Gazze'liden bahsediyorum. Bütün bu konularla ilgileniyorum sizi temin ederim ve hakikaten bende zaten bu bölgedeki yıkımın farkındayım ama bölgedeki Gazze'deki bütün bu pazarları marketleri de görmeniz lazım yani

CÜNEYT ÖZDEMİR: Yapmayın bu kadarda sizin anlattığınız kadar renkli değil orada sayın büyükelçi mesela giden şu anda siz madem bu kadar kendinizden eminsiniz neden korkuyorsunuz? Çünkü son 1 yıldır füze saldırısı deniliyordu bahane ediliyordu, füze saldırısı da son derece minimal bir noktaya geldi ve hatta bu saldırıları da üstlenenin El Kaide'ye bağlı bir grup olduğu belirtiliyor. Yani siz bir parti ya da Hamas yüzünden yüzlerce binlerce kişiye böyle bir kısıtlamaya gitmeyi adaletli buluyor musunuz gerçekten?

GABY LEVY: Şimdi bakın Gazze'nin hakimi Hamas, Gazze'yi yönetenler Hamas. Dolayısıyla nasıl baş etmemiz lazım bu konuyla biz mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Yani bölgedeki halkın Gazze halkının yaşamı olumsuz etkilenmesin diye elimizden geleni yapıyoruz ve şunun da farkında olmanız lazım bazen Hamas kendisi aslında Gazze topraklarında olanlardan tamamen sorumlu, yani insani bölgeye giden insani yardımdan onlar sorumlu oluyor ve dedikleri şekilde manipüle ediyorlar. Bazen de halka ulaşmasında kendi engelliyorlar zaten, ama sahadaki konum bu koşullar bunlar tamamen Hamas'ın elinde oluyor. Dolayısıyla eğer siyasi meselesine girmek istiyorsanız Hamas'ın çok başka bir şey bu konuda saatlerce konuşabiliriz. Bizim için terörist bir hareket ve 3 şeye uymuyor, 3 basit koşula uymuyor. Uluslar arası toplumun kurallarından bahsediyorum Türkiye'de dahil olmak üzere. İsrail devletinin tanınması, var olma hakkının tanınması, bütün terör faaliyetlerinin sonlandırılması ve İsrail ve Filistin yönetimi arasında imzalanan anlaşmalara uyulması ve işte bu şekilde Filistin müzakere sürecinin ancak bu şekilde parçası olabilirsiniz

CÜNEYT ÖZDEMİR: Sayın büyükelçi öyle bir tablo çiziyorsunuz ki sanki Gazze güllük gülistanlık, bir yıl önce yerle bir edilmedi, o kadar insan çocuk ölmedi ve şu anda bu gidenlerde sanki Gazze'ye sadece İsrail'e karşı dünyaya propaganda yapmaya gidiyor. Biz giden isimlerin bir kısmını tanıyoruz en azından gazeteciler ve gerçekten Türkiye'de E&G olarak çalışan isimler hani bilmiyorum İrlanda'dan gelen nedir Almanya'dan gelen nedir ama Türkiye'den Türk kamuoyunun yakından tanıdığı takip ettiği isimler. Madem bu kadar kendinize güveniyorsunuz neden bu kadar tedirginsiniz? Bırakın girsin bu yardımlarda sizin için ne zararı olabilir? Yani 35 çeşit gıdaya mahkûm etmek doğru mu koskoca bir halkı sonuçta mesela su tüketimine bakıyorsunuz 450.000 yerleşimci var İsrailli yerleşimci aynı bölgede onların tükettiği su 2,5 milyon yerel insanın tükettiği Filistin tükettiği sudan daha fazla çıkıyor. Yani sizin için çizdiğiniz tablo çok da objektif bir tablo değil. Az önce okuduğum verilerde benim uluslar arası AF örgütünün 2009 Gazze raporundan aldığım sözler yani bunlar sadece bizim kulaktan duyma aldığımız bilgiler değil.

GABY LEVY: Şimdi daha önce söylediğimi tekrarlayacağım şimdi sizi ikna etmekte zorlanıyorum ama şunu da tekrarlayacağım. Her hafta bakın 15.000 tonluk bir yardım malzemesinden bahsediyorum Gazze'ye, insani yardım 15.000 ton yani her şekliyle bu gemiler 10 bin ton getiriyorlar. Kendileri böyle söylüyorlar biz her hafta 15 bin götürüyoruz

CÜNEYT ÖZDEMİR: Eee o zaman bırakın bırakın girsin

GABY LEVY: geminin amacı provokasyon bu materyalleri bu malzemeleri biz alalım gazz2ye teslim edelim diyoruz biz yapalım diyoruz yani yükler indirilsin limanda daha sonra buradan alınsın ve Gazze'ye biz verelim diyoruz çok basit bir süreç neden bunu reddediyorlar biz de anlamıyoruz Gazzeli'lere yardım mı etmek istiyorlar tamam o zaman malzemeleri bu limana getirin bütün dünyada stk'lar var ve onları da başka şekilde getiriyoruz.

CÜNEYT ÖZDEMİR: size güvenmiyorlar sayın büyükelçi size kötü bir haberim var. İsrail hükümetinin bu yardımları zamanında götürmediğini ve ambargoyu kendi içinde daha ada sıkı bir hale çevirdiğini söylüyorlar aktivistler birazdan bağlanacağım onlara sorucam yani siz bu eleştiriye ne diyorsunuz? zamanında iletmediğiniz eleştirilerine bu yüzden de mesela Kızılay'ın yolladığı ilaçların zamanında iletilmemesi demek zamanının geçmesi kullanım süresinin dolması anlamına geliyor bu eleştiriyi nasıl karşılıyorsunuz ?

GABY LEVY: şimdi size bir şekilde katılamayacağım çünkü şunu söyleyeyim biz mümkün olan her şeyi yapıyoruz bir kere Gazze halkına gerekenleri sağlamak için şunu söyliyim şüphem yok ki bu insanların bu yardım konvoyu denilen şeyin amacı tamamen siyasi politik Gazze halkına insani yardım iletmekle götürmekle falan alakası yok çünkü getirdikleri yardım miktarı zaten o kadar ihmal edilebilir bir miktar ki dediğim gibi zaten her hafta 2 katını zaten İsrail hükümeti yapıyor

CÜNEYT ÖZDEMİR: peki ben sizi fazla zorlamayayım ama yine ben bu konuya döneyim sayın büyükelçi sanırım bu yola çıkan gemilerin güvenliği artık size emenet olacak çünkü siz bunu deklare ettikten sonra bu gemilerin Allah korusun başına bir şey gelirse herkes sizi sorumlu tutacak bu sizi rahatsız etmiyor mu ??

GABY LEVY: hayır eğer gemideki insanlar İsrail yetkililerinin kurallarına uyarlarsa o zaman korkacak endişelenecek hiçbir şey yok yani dönebilirler kendi ülkelerine veya alternatif olarak aşton limanına götürebilirler burada yükleri indirebilirler ve herkese hayatına devam eder

CÜNEYT ÖZDEMİR: son bir soru sormak istiyorum sayın büyükelçi biliyorsunuz Gazze'de yaşanan dramdan sonra özellikle bir rapor hazırlandı bu raporu hazırlayanların arasında İsrail hükümetinin atadığı isimler vardı. goldston raporu olarak algılana bu rapor uluslar arası arenada çok konuşuldu. Bilmeyen izleyicilerimiz için hatırlatmak da fayda var bu rapor Gazze'deki geçtiğimiz yıl yapılan İsrail harekatını sorguluyordu kim hatalı kim hatasız diye ve 2 tarafa da fatura çıkardı. Yani Hamas'ın hatalı olduğunu söyledi ama İsrail'in de askeri gücünü abartılı olarak kullandığını belirtildi. sayın büyükelçi buradan sormak istiyorum goldston raporunda belirtilen tespitler üzerine herhangi bir soruşturma yada yargılama yapmayı düşünüyor musunuz? Kendi hükümetinizin ordunuzun içinde

GABY LEVY: öncelikle bu goldston raporu ile ilgili bir şeyler söylenmek istiyorum eğer şunu hatırlayacak olursak komisyonun insan hakları komisyonunun birleşmiş milletler insan hakları komisyonunun israil2in Gazze'de işlediği suçlardan da bahsediyor dolayısıyla bir takım suçlar işlendi ve komisyonun tüm yapması gereken şey ne tür suçlar işlendi diyor bir tanesi bu ikincisi biz bağımsız bir adalet mekanizmamız var bizim bizler kendimizi de zaman zaman kontrol ediyoruz bazı zaten subaylarımız ceza aldı dolayısıyla zaten bunu yapmaya devam edeceğiz önümüzdeki dönemde de size şunu açıkça söyliyim ben hamas'ın ne yaptığı mühim değil benim için bir terör örgütüdür. dolayısıyla kendilerini kontrol edecek bir mekanizmaları olamaz ama biz kendi ahlaki etik duruşumuzdan dolayı gereken önlemleri de alırı böyle bir suç varsa işlenmişse kendi önlemimizi alırız

CÜNEYT ÖZDEMİR: sayın gaby sizi biraz gergin gördüm bu gerginliğinizin nedeni gemilerin hareket etmesi mi? bu 2. Bir one minute krizi yaşatabilir mi? İsrail Türkiye ilişkileri arasında?

GABY LEVY: Öncelikle gergin değilim biraz sadece enerjik hızlı konuşuyorum çok canlı bir şekilde konuşuyorum İsrail davasını burada savunmak zorundayım sağlam bir şekilde Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilere gelince evet biz bir takım krizler yaşadık anlaşmazlıklar yaşadık ama ben iyimserim her zaman iyimserim ikili ilişkiler konusunda şu anda bir sürecin geri dönülebilir bir süreç olduğunu düşünüyorum bütün bu yanlış anlamalar giderilirse hakikaten ikili ilişkiler çok güçlü temele dayanıyor dolayısıyla bu durumunda hiç ikili ilişkiler de bir alakası yok

CÜNEYT ÖZDEMİR: Sayın büyükelçi çok teşekkür ederim.
 

HABERE YORUM KAT