1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Siyonist İsrail BM Soruşturmasını Reddetti
Siyonist İsrail BM Soruşturmasını Reddetti

Siyonist İsrail BM Soruşturmasını Reddetti

Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlenen saldırının Türkiye, ABD ve İsrail tarafından ortaklaşa soruşturulmasına yönelik Birleşmiş Milletler teklifini reddetti.

06 Haziran 2010 Pazar 01:12A+A-

Haksöz Haber

Netanyahu, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısında bakanlarını bilgilendiren Netanyahu, önceki gece Ban Ki-Moon ile telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Netanyahu, BM Genel Sekreteri'ne "gerçeklerin sorumluca ve objektif biçimde soruşturulması gerektiğini söylediğini" belirtti. Netanyahu, "İsrail'in ve İsrail Savunma Güçleri'nin ulusal çıkarlarını sürdürürken, konuyu dikkatlice ve akıllıca ele almalıyız." dedi.

BM Genel Sekreteri'ne, gemideki bazı eylemcilerin "terörü destekleyen aşırı bir organizasyonun üyeleri olduğunu" söylediğini belirten Netanyahu, olay hakkında yapılacak herhangi bir soruşturmanın da "bu aşırıcıları kimlerin organize ettiği ve finanse ettiği, onlara malzeme sağladığı ve gemiye nasıl geldiklerini" belirlemesi gerektiğini savundu. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta dün, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "aşırıcılığa kaydığını" belirterek, AKP hükümeti ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasındaki ilişkinin İsrail'in saldırılarına yönelik uluslararası bir soruşturmanın parçası olması gerektiğini savunmuştu.

Konuşmasında Gazze'ye yönelik ablukaya da değinen Netanyahu, ablukanın hafifletilmesinin filo daha yola çıkmadan gündemde olan bir konu olduğunu söyledi. İsrail Başbakanı, "Bizim arzumuz, sivil ve insani yardımların sivil topluma ulaştırılmasını kolaylaştırırken, silah ve savaş malzemelerinin transferini de önlemek" ifadelerini kullandı. Netanyahu, "provokatif filo bizi bunu tartışmaktan alıkoymayacak ve dost ülkelerden bu konuda yapılacak teklifleri bekliyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT