1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist işgalcilerin saldırıları ikinci gününde!
Siyonist işgalcilerin saldırıları ikinci gününde!

Siyonist işgalcilerin saldırıları ikinci gününde!

Siyonist rejimin saldırıların şehit sayısı 15 oldu. Filistin halkı direniyor...

06 Ağustos 2022 Cumartesi 17:30A+A-

İşgal güçleri dün öğleden sonra Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattıkları insanlık dışı saldırıları bugün (6 Ağustos Cumartesi) ikinci günde de sürdürüyorlar. Buna karşı Filistin direniş hareketleri de işgale karşı koymaya ve işgal hedeflerine yönelik füze saldırıları gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın en son verdiği rakamlara göre işgal güçlerinin saldırılarında Gazze'de şehit edilenlerin sayısı 15 oldu. Bunların başında İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından ve 50 yaşında şehit edilen Teysir El-Ca'beri yer alıyor. Şehitlerden birinin Ala Abdullah Kaddum isminde 5 yaşında bir kız çocuk, birinin de Diyana Adnan Atiyye El-Amur isimli 23 yaşında bir bayan olduğu belirtildi. 

Gazze'nin kuzeyinde 1, Gazze vilayetinde 6, Han Yunus vilayetinde ise 4 kişinin şehit edildiği haber verildi. 

Sağlık Bakanlığı hastanelere ulaştırılan yaralı sayısının ise toplamda 125 olduğunu duyurdu. Yaralılardan 23'ünün çocuk 13'ünün kadın olduğu belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı yaralılardan 4'ünün durumunun ağır ve riskli, 23'ünün durumunun orta, 52'sinin durumunun ise hafif olduğunu bildirdi. 

Filistin direnişi de dün akşam saatlerinden itibaren işgal güçlerinin saldırılarına karşı, işgal hedeflerine yönelik onlarca füze saldırısı gerçekleştirdi. 

1948'de işgal edilmiş bölgedeki Askalan şehrinde yer alan Barzilai Hastanesi, bugün sabah 09.35'te yaptığı açıklamada kendilerine 13 yaralı ulaştığını, bunlardan 8'inin yara almış, 5'inin ise panik geçirmiş olduğunu duyurdu. 

 

Kaynak: FİEM
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum