1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist Haaretz'in Seçim Sevinci: İsrail'le İlişkiler Düzeltilsin
Siyonist Haaretz'in Seçim Sevinci: İsrail'le İlişkiler Düzeltilsin

Siyonist Haaretz'in Seçim Sevinci: İsrail'le İlişkiler Düzeltilsin

Siyonist Haaretz’in 7 Haziran seçimleriyle ilgili yorumları dikkat çekti. Haaretz'de yer alan yorum-haberde İsrail'le ilişkilerin düzeltilmesi gerektiği söylendi.

08 Haziran 2015 Pazartesi 13:17A+A-

Dün gerçekleştirilen 7 Haziran genel seçiminin ardından Batı medyasının sevinç gösterileri dikkat çekerken, İsrail’in en çok satan gazetesi Haaretz’in tavrı ve ilgisi dikkat çekti.

Seçim sonucunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayallerine darbe vurduğunu söyleyen Haaretz, Erdoğan’ın başkanlık hedefinin paramparça olduğunu yazdı.

Haaretz, Erdoğan’ın İsrail konusundaki dış politikasının başarısızlığın nedenlerinden biri olduğunu yazarken, muhalefetin Erdoğan’ın izlediği Suriye politikasından ve ülkeye alınan mültecilerden rahatsız olduğunu söyledi.

 

Haaretz’e göre HDP’nin eşcinsel konusundaki tavrı son derece olumlu karşılanırken, HDP’nin yükselişinin başlıca nedenlerinden birinin LGBT konusundaki düşünceleri olduğu yazıldı.

“İSRAİLLE OLAN DIŞ POLİTİKA DEĞİŞTİRİLSİN”

Kurulacak koalisyon hükümetinde AK Parti’nin olmaması gerektiğini söyleyen Haaretz, İsrail’le olan dış politikasının değiştirilmesi gerektiğini yazdı.

Türkiye’nin 2002’den sonraki dönemi için “Ekonomide altın çağ” yorumunu yapan Haaretz, 7 Haziran seçimlerinin altın çağın sonu olduğunu söyledi. Kurulacak koalisyon hükümetiyle Türkiye’nin 2002 öncesi karanlık döneme dönebileceği de eklendi.

7 HAZİRAN’DAN ÖNCE DE BUNLARI YAZMIŞTI

“HDP'nin barajı aşmasının AK Parti'nin yanlış işler yaptığını anlamasını sağlayacağı” İsrail-Haaretz

“Birçok Türk Erdoğan'ın TBMM'de çoğunluğu ele geçirmesini önlemek için Kürt partisine oy vermeye hazırlanıyor. Erdoğan, The New York Times'a yerini bilmesini öneriyor. Bunu söyleyebiliyor ve bu Türk ekonomisi düşüşe geçmedikçe devam edecek.” (Haaretz)

aff2b6d9-7e0d-e511-89b7-14feb5cc13c9.jpg

Haber 10

HABERE YORUM KAT

1 Yorum