Siyonist çete ateşkesi 350 kez ihlal etti

Siyonist çete ateşkesi 350 kez ihlal etti

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Hükümet Sözcüsü İsmail es-Sevabite, İsrail'in 19 Ocak'ta yapılan ateşkesi 350 kez ihlal ettiğini açıkladı.

Sevabite, sosyal medya platformu X hesabından siyonist İsrail'in Gazze'deki ateşkes ihlallerine dair açıklama yaptı.

Sevabite açıklamasında, "İşgalci İsrail, ateşkes anlaşmasının imzalandığı tarihten bu yana 350'den fazla kez anlaşmayı ihlal etti. Bu durum, İsrail'in yükümlülüklerini ihlal etmeyi sürdürdüğünü ve uluslararası topluma meydana okumasını açık şekilde kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen Gazze'de ateşkesi sık sık ihlal ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, 11 Şubat'ta yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in varılan ateşkes anlaşmasından bu yana Gazze Şeridi'nde doğrudan düzenlediği saldırılarda 92 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir