1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyonist Ben Gvir'den UCM'ye "Yahudi karşıtlığı" suçlaması
Siyonist Ben Gvir'den UCM'ye "Yahudi karşıtlığı" suçlaması

Siyonist Ben Gvir'den UCM'ye "Yahudi karşıtlığı" suçlaması

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han'ın Netanyahu ve Gallant hakkındaki kararı sonrası mahkemeyi "yahudi karşıtlığı" ile suçladı.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:17A+A-

Ben-Gvir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Han'ın Netanyahu ve Gallant hakkındaki yakalama başvurusuna tepki gösterdi.

Siyonist Ben-Gvir, açıklamasında, "Lahey Başsavcısı'nın, Başbakan ve Savunma Bakanı'nı Hamas liderleriyle aynı kefeye koyması, İsrail'in Yahudi Karşıtı Mahkeme'deki duruşmaya temsilci göndermesinin büyük bir hata olduğunu gösteriyor." ifadesini kullandı.

Smotrich, mahkemeyi Nazilere benzetti

İsrail'in aşırı sağcı siyonist Maliye Bakanı Belezel Smotrich ise UCM'yi "iki yüzlülük ve Yahudi nefreti" yapmakla suçladı.

Mahkemeyi Nazilere benzeten Bakan Smotrich, "Nazi propagandasından bu yana Lahey Mahkemesi'ndeki kadar iki yüzlülük ve Yahudi nefreti gösterisi görmedik. Yakalama kararları, bu siyasi ve Yahudi karşıtı mahkemenin dağıtılmasının son çivisi olacak." ifadesini kullandı.

"Savcının tutumunu kabul etmek, tarihi bir suç olacak"

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz da başvuru açıklamasını eleştirdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında uluslararası hukuka bağlı kaldığını iddia eden Gantz, İsrailli siyasilerin Hamas liderleriyle birlikte anılmasının "ahlaki körlük" olduğunu öne sürdü.

Siyonist Gantz, "Savcının tutumunu kabul etmek inkar edilemeyecek tarihi bir suç olacak." iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT