1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siyonist Bakan: Türkiye'nin Kararı Üzücü
Siyonist Bakan: Türkiye'nin Kararı Üzücü

Siyonist Bakan: Türkiye'nin Kararı Üzücü

İsrail Savunma Bakanı Yalon, Türkiye mahkemesinin İsrailli askerlerle ilgili çıkardığı tutuklama ve kırmızı bülteni kararından üzüntü duyduklarını ancak Türkiye ile ilişkileri iyileştirmekten vazgeçmek istemediklerini söyledi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:07A+A-

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon, Mavi Marmara katliamının sanıkları için Türkiye mahkemesinin çıkardığı tutuklama kararının üzücü olduğunu söyledi.

Mavi Marmara davasıyla ilgili olarak Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmada, aralarında İsrail'in eski Genelkurmay Başkanı Amos Yadlin'in de olduğu İsrailli dört askeri yetkiliyle ilgili tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılması kararı alınmıştı. İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon kararla ilgili konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yalon, Ürdün vadisinde gerçekleştirilen askeri tatbikat sırasında yaptığı açıklamada tutuklama ve kırmızı bülten kararının üzüntü verici bir gelişme olduğunu ancak Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için çabalarının süreceğini söyledi.

Yalon, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için yapılan çabalara bizzat kendisinin de ortak olduğunu vurgulayarak kararın iç politika ve kamuoyu baskısıyla alınan politik bir karar olduğunu ve bunun uluslararası bir hükmünün olmayacağını ileri sürdü.

 

HABERE YORUM KAT