1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyonist Bakan: Ne Biz Erdoğan'ı Seviyoruz Ne de O Bizi Seviyor
Siyonist Bakan: Ne Biz Erdoğan'ı Seviyoruz Ne de O Bizi Seviyor

Siyonist Bakan: Ne Biz Erdoğan'ı Seviyoruz Ne de O Bizi Seviyor

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'sevmediklerini' söyledi.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 17:00A+A-

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Israel Katz, Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran ayında düzenlediği bir toplantı nedeniyle gittiği Abu Dabi'de Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst düzey bir yetkili ile bir araya geldiğini söyledi. Katz, Körfez ülkeleriyle yakınlaşma gerekçesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek vererek açıkladı.

Katz, BAE'deki temaslarıyla ilgili olarak dün İsrail Parlamentosu'nun (Knesset) Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'ne bilgi verdi. Bilgilendirmenin kısa bir bölümünde gazeteciler de salona alındı.

Medyanews’in Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı habere göre Katz, İsrail'in Basra Körfezi'nde yer alan ülkelerle işbirliğini artırmasının nedenlerine yönelik bir soruya, "Ne biz (Erdoğan'ı) seviyoruz, ne de o bizi. (Körfez'deki) ülkeler de Türkiye ve Katar'da en radikal haliyle görülen Müslüman Kardeşler'in en az İran kadar tehdit yaratmasından dolayı onu sevmiyor" yanıtını verdi.

Israel Katz, Türkiye ile İsrail arasında "net bir husumet" bulunduğunu ancak ticaretin devam ettiğini belirterek, Suriye iç savaşının ardından daha sıklıkla tercih edilen İsrail'deki Hayfa Limanı'ndan Basra Körfezi'ne giden yol üzerinden ticaret yapanlar arasında Erdoğan'ın ailesinden bazı kişilerin olduğunu da iddia etti.

Katz, "Bu bölgede hem dost hem düşman olan ülkeler olduğunu ve bir konuda anlaşamazken, bir başka konuda işbirliği yapılabileceğini söylemiştim" dedi.

'Körfez ülkeleriyle ilişkilerin normalleştirilmesi önceliklerimiz arasında'

Suudi Arabistan, Kuveyt ve BAE başta olmak üzere Körfez ülkeleri, Türkiye'nin bölgedeki yakın müttefiki Katar'a 2 yıldan uzun süredir ambargo uyguluyor. Türkiye ise Katar'a destek verirken, ambargonun kaldırılması yönünde çağrılar yapıyor.

Katz ayrıca, Körfez ülkeleriyle ilişkilerin normalleştirilmesini Dışişleri Bakanlığı'nın öncelikleri arasında olduğunu da belirtti.

Ynet gazetesinde yer alan haberde de, Katz'ın İsrail'in Basra Körfezi'nde ABD önderliğindeki bir askeri misyona dahil olduğunu belirterek, istihbarat da dahil bir dizi konuda destek sağladığı yönünde bilgi verdiği aktarıldı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum