1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyonist asker kendi arkadaşlarını vurdu
Siyonist asker kendi arkadaşlarını vurdu

Siyonist asker kendi arkadaşlarını vurdu

Aşkelon'daki rehabilitasyon merkezinde tedavi gören bir işgal askeri, gördüğü kabus sonrası etrafına ateş açtı.

02 Ocak 2024 Salı 11:00A+A-

İsrail'in Kanal 12'de çarşamba günü bildirdiğine göre, yakın zamanda Gazze'den dönen bir İsrail askeri, uyuduğu esnada gördüğü kabusun etkisiyle silahla ateş etmeye başladı.

Asker, olay meydana geldiğinde Aşkelon'da ordu tarafından rehabilitasyon amacıyla kullanılan bir tesiste kalıyordu.

Jerusalem Post'un haberine göre, askerin bir duvara ateş açması sonucunda şarapnel yarası alan askerlerin sayısı açıklanmadı.

Olay, soruşturma için İsrail Savunma Bakanlığı'na havale edildi ancak askerin psikolojik durumu nedeniyle başka bir işlem yapılmamasına karar verildi.

Daha önce de İsrail gazetesi Haaretz , Gazze işgaline katılan askerlerinin zihinsel sağlık sorunları ve travma sonrası stres bozukluğundan (PTSD) muzdarip olduğunu bildirmişti.

Raporda, İsrail Savunma Bakanlığı rehabilitasyon dairesi başkanı Limor Luria'nın Sağlık Harp Komisyonu duruşmasında verdiği rakamlara yer verildi.

İsrail'in Ynet News gazetesinin bu ayın başındaki bir raporunda , Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana 5.000'den fazla  işgall askerinin  yaralandığı ve bunların 2.000'inin İsrail Savunma Bakanlığı tarafından resmi olarak engelli olarak tanındığı belirtildi.

Yıllar geçtikçe, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik acımasız saldırılarına katıldıktan sonra zihinsel travma geçiren askerlere ilişkin çok sayıda rapor ortaya çıktı ve askerler, hükümet tarafından yeterince desteklenmediklerini iddia etti.

Ağustos ayında İsrailli asker Bar Khalaf, İsrail Savunma Bakanlığı ile engellilik durumu konusunda yaşanan bir anlaşmazlığın ardından kendini ateşe verdi. Halaf, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırıda görev yapmıştı ve daha sonra yaşadığı deneyim nedeniyle travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum