1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyaset, Sırat-ı Müstakim ve İslamcılık
Siyaset, Sırat-ı Müstakim ve İslamcılık

Siyaset, Sırat-ı Müstakim ve İslamcılık

Kenan Alpay, yeni yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan dönüşü gündemdeki tartışmalara dair sarf ettiği sözleri değerlendiriyor.

05 Mayıs 2017 Cuma 11:38A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı şöyle:

Siyaset, Sırat-ı Müstakim ve İslamcılık

Son derece hayati bir tartışma olmasına rağmen kurgu ve kronolojide bir takım yanlışlıklar, çarpıtmalar veya en azından muğlaklıklar var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hindistan dönüşü yaptığı değerlendirmeler içinde İslamcılık meselesiyle ilgili dikkatle bakınca bir kopukluk veya bağlam kayması görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyleydi: İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor” deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki.

Mesele ne zaman ve kimler marifetiyle kamuoyunda infial oluşturacak şekilde gündeme sokulmuştu, bir hatırlayalım? Cem Küçük ve Cemil Barlas bir TV programında Amerika ve İsrail’le ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye şöyle bir yol haritası öneriyorlardı: “Radikal-siyasal İslamcılarla yolları ayır. FETÖ ile ayrışıp kavgaya tutuştuğun gibi Batı düşmanı İslamcılarla da ilişkiyi bitir.

Yazının devamı >>>

HABERE YORUM KAT

1 Yorum