1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siyasal Paradigmalar Savaşı Tırmanıyor
Siyasal Paradigmalar Savaşı Tırmanıyor

Siyasal Paradigmalar Savaşı Tırmanıyor

Çözüm sürecinin bitişini PKK’nın ölümcül saldırılarına değil de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemi ihtirasına bağlama ortak paydasında birleşenler şimdilerde aday listeleri üzerinden AKP’nin çöküş senaryolarını yazmak üzere yarışa giriştiler bile.

21 Eylül 2015 Pazartesi 17:31A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

7 Haziran seçimlerinin oluşturduğu tablo şu ya da bu şekilde bir hükümet oluşturulmasına müsaade etmedi. Seçimlerin tekrar edilmesi mecburiyeti doğunca da 1 Kasım seçimlerinin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğine dair çok sayıda analiz ve de çağrı yapıldı. Tekrar edecek seçimin çok boyutlu kayıplara yol açacağına dair TÜSİAD’dan başlayıp Gezi Ruhu’nun sol, sağ, liberal, paralel bileşenleri epeyce gerekçe listeledi.

Seçim tartışmalarında en çok üzerinde durulan husus 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin 7 Haziran’da elde ettiğinden daha da geriye düşeceğine dair neredeyse konsensüs sağlanmış olmasıydı. Çözüm sürecinin bitişini PKK’nın ölümcül saldırılarına değil de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemi ihtirasına bağlama ortak paydasında birleşenler şimdilerde aday listeleri üzerinden “AKP’nin çöküş senaryolarını” yazmak üzere yarışa giriştiler bile.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :