1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sivas’ta Mısır Cuntasının Katliamı Protesto Edildi
Sivas’ta Mısır Cuntasının Katliamı Protesto Edildi

Sivas’ta Mısır Cuntasının Katliamı Protesto Edildi

Özgür-Der Sivas Temsilciliği yaşanan katliamları sıcağı sıcağına teravih namazından sonra saat 22.30'da Kent Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

09 Temmuz 2013 Salı 00:30A+A-

Mısır'da aralarında kadın ve çocukların da olduğu 82 kardeşimizin şehit edilmesi üzerine ülke genelinde tepkiler yükselmeye başladı.

Özgür-Der Sivas Temsilciliği yaşanan katliamları sıcağı sıcağına teravih namazından sonra saat 22.30'da Kent Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Teravih sonrası yoğun bir kalabalığın izlediği açıklamayı dernek adına Süleyman Ceran yaptı.

Ceran konuşmasında "kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutan insan denizi elbette tüm firavunları boğacaktır" derken basın açıklamasına katılan katılımcılar sık sık sloganlarla konuşmalara iştirak ettiler. Basın açıklaması gecenin ilerleyen saatinde Süleyman Kurşun'un yaptığı basın açıklamasıyla sona erdi.

sivas-misireylemi-20130708-1.jpg

sivas-misireylemi-20130708-2.jpg

sivas-misireylemi-20130708-3.jpg

sivas-misireylemi-20130708-4.jpg

sivas-misireylemi-20130708-5.jpg

sivas-misireylemi-20130708-6.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Şer Odakları Mısır Halkını Dize Getiremeyecek!

Bugün içinde kadın ve çocukların olduğu 82 kardeşimiz şehit edildi. Tutuklanan kardeşlerimize türlü işkenceler yapıldığı haberi dalga dalga tarafımıza ulaşıyor. Tüm darbe ortamı sıcaklığını korurken Batı ikiyüzlülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Kaç gün olmuş hala yaşanan süreci “darbe” olarak niteleyecek bir batılı ortaya çıkmadı. Tam aksine Tony Blair gibi liderler “ordunun başka çaresi kalmamıştı” türünden acınası basın açıklamaları yapabiliyorlar.

Firavunun yoldaşları bir araya geliyor. Küresel ekonomik aktörler Karun olup bekleşirken, Hamanlık rolüne Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el Sisi yerleşiyor. Bazıları Sisi’yi firavun olarak gösteriyor ama onun çapı bu göreve yetmez. Firavun’a ve yoldaşı Haman’a yağcılık yapan modern Samiri El-Ezher Şeyhi Ahmed El-Tayyib durumdan vazife çıkarmayı ihmal etmiyor. Kıpti Papa Tavadros’un kutsadığı, Muhammed El-Baradey’in koltuklarının altına girdiği bu kareye Selefi Nur Partisi’nin de dahil olması sürece tuz biber katıyor.

Seçilmiş bir iktidarı alaşağı eden böylesine alçakça bir darbeyi ilk önce yüz bin Suriyelinin katili olan Beşşar Esed’in, sonrasında Suudi Arabistan, BAE, Katar ve FKÖ lideri Mahmud Abbas’ın tebrik etmesi safları netleştirirken siyasal İslam’ı isteyenlerin sonunun darbe olacağını iddia eden Esed ile İran ve Hizbullah’ın yan yana duruşları da ayrı bir ibretlik tabloyu ortaya koyuyor.

Kıymetli kardeşlerim

İnanmış kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutan insan denizi tüm firavunları boğar. Hz. Musa buna şahid oldu inşallah bugün biz de şahit olacağız.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek Mısır’ı firavunun uşaklarına teslim etmek demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek Ortadoğu intifadasını kesintiye uğratmak isteyenlere fırsat vermek demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek Dün Taksim’de bugün Kahire’de yaşanan İslam düşmanlığı görüntülerini onaylamak demektir.

Bugün Mursi’yi ve İhvan’ı yalnız bırakmak demek Şam’ı, Kudüs’ü ve Kahire’yi ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir.

Buradan sesleniyoruz: seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalıdır.

Muhammed Mursi’nin ve İhvan-ı Müslimin’in yanındayız. Ümmetin kazanımlarının yok olmaması için dayan Mursi, dayan Mısır diyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum