1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sivas Olaylarında Deliller Karartıldı mı?
Sivas Olaylarında Deliller Karartıldı mı?

Sivas Olaylarında Deliller Karartıldı mı?

Sivas olayları sonrası ömür boyu hapse mahkûm edilen Bülent Düvenci’nin eşi Buket Düvenci, yeni açıklamalarda.

28 Aralık 2011 Çarşamba 06:58A+A-

34 kişinin duman zehirlenmesi, 3 kişinin ise ateşli silahla yaralanması sonucu öldüğü Sivas olayları sonrası yapılan ilk incelemede; otel içerisinde 6 boş kovan bulunduğu; ancak bu kovanların balistik incelemeye gönderilmek yerine çöpe atıldığı ortaya çıktı.

Haber: MURAT ALAN

buket_duvenci.jpg34 kişinin duman zehirlenmesi, 3 kişinin ise ateşli silahla yaralanma sonucu öldüğü Sivas olayları sonrası yapılan ilk incelemede otel içerisinde 6, dışarıda ise onlarca boş kovan bulunduğu, bu kovanların balistik incelemeye gönderilmek yerine çöpe atıldığı ortaya çıktı. Basit bir trafik kazasında dahi keşif yapılırken, Türkiye’nin en karanlık olayının Ankara’da görülen davasında ‘keşif lüzumsuz’ denilerek taleplerin reddedildiği belirtildi.
Müebbet hapse mahkûm olan Bülent Düvenci’nin eşi Buket Düvenci ise “Ölenlerden ikisine arkadan ateş edildiği belirtiliyor. Yani ateş eden kişi dışarıda değil içeride. Konser için giden Arif Sağ’ın durumu da ilginç. Sanatsal bir etkinliğe giden sanatçı silahla gezer mi? Üstelik verdiği ifadede silahının boş olduğunu söylüyor ama içeride bulunan kovanlar hangi silaha aitti? Neden balistik incelemeye gönderilmedi? Barut izi saptaması için kimseden el sıvabı alınmadı. Davaya bakan mahkeme tüm ısrarımıza rağmen keşif dahi yaptırmadı. Bu durumun aydınlatılması lazım” dedi.

Deliller Karartıldı mı?

Sivas olayları sonrası ömür boyu hapse mahkûm edilen Bülent Düvenci’nin eşi Buket Düvenci, çok tartışılan açıklamalarına yenilerini ekledi. 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarındaki organize eylemi çözecek kanıtların çöpe atıldığını söyleyen Düvenci, dönemin Sivas Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Valilik üçgeninde delil karartıldığını iddia etti. Düvenci “Yangın sonrası yapılan ilk incelemede otel içerisinde 6 boş kovan bulunuyor. Otel dışında bulunan kovanlarla birlikte balistik incelemeye götürülmesi gerekirken, çöpe atılıyor. Düşünebiliyor musunuz?.. Sözde bir irtica kalkışması var, lâik cumhuriyet rejimi yıkılmak istenecek kadar vahim bir eylem var ortada, 37 ölünün bir kısmı silah yaralaması sonucu ölmüş ama Emniyet, bulduğu delilleri çöpe atıyor. Açıkça delil karartılmıştır” şeklinde konuştu.

“İçeriden De Ateş Edilmiş Katil Bizzat Onların Arasında”

Dava dosyasında ölenlerden 3’ünün ateşli silahla öldürüldüğünü, ön otopside bu kişilere arkadan ateş edildiğini söyleyen Buket Düvenci, katilin bizzat içeride olduğuna işaret etti. “Bu kişilere arkadan ateş edilmiş, içeride olan bir kişinin ensesinden vurulması, katilin bizzat içeride olduğunu ortaya koyar. Saldırının dışarıdaki kalabalıktan geleceğini bekleyen biri korku içinde dışarı bakarken, arkasından ateş edilmiş. Bunun başka bir izahı yok. Zaten çöpe atılan kovanların da içeride bulunması, içeriden ateş edildiğine işaret ediyor” diyen Düvenci, bulunan kanıtlara rağmen içeriden çıkan kişilerin ateşli silah kullanıp kullanmadıklarını belirleyecek ‘el sıvabı’ alınmadığını söyledi.

Bir Sanatçı Niçin Boş Silahla Gezer?

Arif Sağ’ın silahının bulunduğuna dikkat çeken acılı eş Buket Düvenci, “Bir sanatçı nasıl olur da konser için gittiği yere silahla girer. Olaylar öncesi Emniyet niçin Sağ’ın silahına el koymamıştır. Silahının boş olduğunu söylüyor ama, otelde bulunan boş kovanlarla bir ilgisi var mıdır, yok mudur araştırılmadı. Ateş eden birinin avuç içinde ve parmaklarında barut izi oluşur. Dediğim gibi başta Sağ olmak üzere otelden çıkan herkesin el sıvabı alınmalıydı. Ama bu yapılmadı, delillerin üzeri örtüldü” dedi.

Olay Sonrası Keşif Dahi Yapılmamış!

“Bir başka önemli husus, hatta rezalet diyebileceğim husus, keşif skandalıdır. Basit bir trafik kazasında dahi taraflar arasında uzlaşma olmazsa bilirkişi çıkartılır. Olay yerinde keşif yapılır. Türkiye’nin en karanlık olaylarından birini sözde aydınlatmak isteyen dönemin Ankara 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi ve sonrasında gelen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne biz keşif yaptıramadık” şeklinde konuşan Düvenci, “Bizim taleplerimiz hep geri çevrildi. Müdahil avukatları da gerçeklerin ortaya çıkmasından korkuyor olsa gerek ki keşif talebinde bulunmadı” şeklinde konuştu.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum