1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şivan Perwer'in Ezidilik Eleştirisine HDP'den Jet Yanıt
Şivan Perwer'in Ezidilik Eleştirisine HDP'den Jet Yanıt

Şivan Perwer'in Ezidilik Eleştirisine HDP'den Jet Yanıt

HDP, ünlü Kürt müzisyen Şivan Perwer'in dün akşam online yaptığı konserde, Ezidilerin cemaat dışı evliliklere izin vermemesini faşizm olarak değerlendirmesine jet yanıt verdi!

27 Nisan 2020 Pazartesi 17:43A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından online düzenlenen “Sanatın Sesi” programına davet edilen Şivan Perwer, programda Ezidilere yönelik bazı eleştiriler yöneltti.

Perwer'in cemaat dışı evliliklere izin vermeyen Ezidileri “faşist” olarak tanımlamasının ardından HDP anında bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti. HDP açıklamasında, “Şivan Perwer'in açıklaması kendisi bağlar. Bu düşüncelere katılmıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Daha önce de Ezidilere yönelik en ufak bir eleştiride ayağa kalkan HDP’nin inançlar ve dinlere karşı tutumu göz yaşartıyor doğrusu!

Her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara saldıran HDP ve Sol çevrelerin azınlık dini gruplara yönelik hassasiyeti tam bir ikiyüzlülük örneği. Toplumun büyük bir kesiminin Müslüman olduğu bir coğrafyada İslami değerleri tahrif etmeye çalışan HDP ve Sol cenahın kendi ideolojileriyle çatışmayan ve toplumda büyük bir karşılığı olmayan inançları hararetle savunmaları ancak Sol kurnazlıkla tanımlanabilir.

Şivan Perwer, İslami değere yönelik bir eleştiri yapsaydı bu ifade özgürlüğü olurdu ancak, “kadim bir inanç olan Ezidiliğe” yaptığı eleştiri katiyen ifade özgürlüğü değildir efendiler!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum