1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sistani’den ABD Koalisyonuna “Utangaç” Destek
Sistani’den ABD Koalisyonuna “Utangaç” Destek

Sistani’den ABD Koalisyonuna “Utangaç” Destek

Irak Şiilerinin en önemli mercilerinden Sistani, IŞİD’e karşı mücadele için oluşturulan koalisyonun müdahalesine destek veren bir açıklama yaptı.

20 Eylül 2014 Cumartesi 13:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şiilerin Irak’taki en önemli taklid mercilerinden Ayetullah Sistani, dış müdahaleyi destekleyen bir açıklama yaptı. Sistani’nin açıklaması ABD ve Fransa uçaklarının dün IŞİD mevzilerine karşı düzenledikleri hava saldırılarının ardından geldi. Açıklamada, dış müdahale desteklendi ancak hassas çizgilere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Sistani adına açıklama yapan Şeyh Abdul Mehdi Kerbelai, "Irak'ın kardeşlerinin ve dostlarının dış müdahalelerine ihtiyacı olsa bile, Irak'ın hakimiyetini ve egemenliğini ilgilendiren konulardaki kararı kendi başına vermesi en önemli noktadır" ifadelerini kullandı.

Mukteda Es-Sadr ABD Müdahalesini Eleştirmişti

Şii lider Mukteda es-Sadr ise güçlerini tekrar Irak'a gönderme konusunda "Kara Saray" olarak nitelendirdiği ABD yönetimini uyarmıştı.

Sadr tarafından üç gün önce yapılan yazılı açıklamada, "Kara Saray, Irak'a saldırılarını yineleme kararı aldı" denildi. ABD'nin uyarıldığı açıklamada, "Eğer dönerseniz biz de döneriz. Allah muttakileri muzaffer kılacaktır" ifadesine yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum