1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi, Gazetecilerin Postalanmasından Yanaymış!
Sisi, Gazetecilerin Postalanmasından Yanaymış!

Sisi, Gazetecilerin Postalanmasından Yanaymış!

Mısır cuntası el-Cezire mensubu 3 gazetecinin ağır hapis cezalarına çarptırılmalarından ötürü artan uluslararası baskılar karşısında çözüm arıyor.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 17:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sisi daha önce yargı kararlarına müdahil olamayacağını, bunun hukuka aykırı olduğunu söyleyerek tüm dünyayı şaşkına çevirmişti. Darbe yaparak hukuku ayaklar altına alan, seçilmiş cumhurbaşkanını zindana attıran ve ülkeyi bir hapishaneye çeviren kendisi değilmiş gibi, Sisi’nin mahkemelerin bağımsızlığından söz edebilmesi dikkat çekmişti.

El Mısri el-Yevm gazetesine konuşan Sisi, gazetecilere verilen cezanın Mısır’ı zor duruma düşürdüğünü itiraf etti. Ve kendisinin bu kişilerin gözaltına alındıktan sonra yargılanmasındansa sınırdışı edilmelerinin daha uygun olacağını düşündüğünü söyledi.

Bilindiği gibi Avustralya vatandaşı olan Peter Greste; hem Kanada, hem Mısır vatandaşı olan Muhammed Fehmi ve Mısırlı Bahir Muhammed adlı 3 el-Cezire çalışanı teröre yardım suçlamasıyla aylarca tutuklu kaldıktan sonra iki hafta önce mahkemece 7 yıl 6'şar ay hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

Bahir Muhammed’e ayrıca “mühimmat bulundurma” suçlamasıyla ilaveten 3 yıl hapis cezası daha verilmişti. Buna delil olarak gösterilen şey ise Kahire’de göstericilere karşı kullanılan ve patlamış bir mermi kovanını üzerinde taşımasıydı.    

 

HABERE YORUM KAT