1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasının Muhalefeti Biçme Operasyonu Sürüyor!
Sisi Cuntasının Muhalefeti Biçme Operasyonu Sürüyor!

Sisi Cuntasının Muhalefeti Biçme Operasyonu Sürüyor!

Mısır'ın muhalif lideri Ebu'l Futuh'un, Sisi ile ilgili açıklamalarda bulunduğu Londra ziyaretinin ardından ülkeye dönüşünde gözaltına alındığı duyuruldu.

16 Şubat 2018 Cuma 08:14A+A-

Mısır'da muhalif Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh'un gözaltına alındığı bildirildi.

Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin başkenti Londra'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında darbeyle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye yönelik beyanatta bulunan Ebu'l Futuh'un, ülkeye dönüşünün ardından güvenlik güçlerince evine baskın düzenlendiği ve gözaltına alındığı duyuruldu. Açıklamada konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Mısır haber ajansı MENA'daki haberde ise Ebu'l Futuh ve ismi zikredilmeyen başka kişilerin, Devlet Yüksek Güvenlik Savcılığının kararıyla yakalanmaları ve sorguya alınmak üzere savcılığa götürülmeleri emrinin verildiği bilgisi yer aldı.

Partinin siyasi büro üyeleri de gözaltına alındı

Ebu'l Futuh'un oğlu Huzeyfe, Facebook sayfasından daha önce yaptığı açıklamada, Ebu'l Futuh ve partinin siyasi büro üyeleri Ahmed Abdulcevad, Ahmed Salim, Muhammed Osman, Abdurrahman Heridi, Ahmed İmam ile Tamir Ceylani'nin gözaltına alındığını belirtmiş, bu kişilerden Muhammed Osman ise daha sonra Ebu'l Futuh dışındakilerin serbest bırakıldığını aktarmıştı.

Abdulmunim Ebu'l Futuh geçen pazar günü Al Jazeera Mobasher'e verdiği demeçte, Sisi'yi siyasi bir geçmişe sahip olmamak ve devleti yönetmeyi bilmemekle suçlamış, halkı "Sizi ya yönetirim ya da öldürür veya hapse atarım." metoduyla yönettiğini söylemişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT