1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası 3 Müslümanı İdam Etti!
Sisi Cuntası 3 Müslümanı İdam Etti!

Sisi Cuntası 3 Müslümanı İdam Etti!

Mısır’da bir yargıcın oğlunu öldürmekle suçlanan ve Sisi yargısınca idama mahkum edilen 3 müslümana verilen idam cezası infaz edildi.

08 Şubat 2019 Cuma 10:45A+A-

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Eymen Abdulgani sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı paylaşımda, Sisi yargısınca mahkum edilmiş 3 müslümanın bugün idam edildiğini duyurdu.

Ülkedeki insan hakları savunucularından Ala Abdulmunsıf da yine sosyal medya hesabından, infazları doğruladı. İdam edilenlerin isimlerinin Ahmed Mahir el-Hindavi, Abdulhamid Abdulfettah Mutvelli ve Mutez Billah Ganim olduğu belirtildi.

Sisi cuntasına bağlı Mısır İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili kamuoyuna herhangi bir resmi bilgilendirme yapılmazken, mahkumların avukatları veya ailelerinden de bir açıklama gelmedi.

Mansura Ceza Mahkemesi, Temmuz 2016'da 3’ü tutuklu 2’si firari 5 kişi hakkında idam cezası vermiş, Yargıtay da Aralık 2017’de ikisi öğrenci 3 kişi hakkında verilen idam cezasını onamıştı.

İhvan'a mensup olduğu iddia edilen sanıklar Mansura İstinaf Mahkemesi eski Başkanı Mahmud es-Seyyid el-Murli’nin oğlunu öldürmekle suçlanıyordu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT