1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sinop Üniversitesi'nde “Modern Dünyada Kadın Olmak” Konferansı
Sinop Üniversitesi'nde “Modern Dünyada Kadın Olmak” Konferansı

Sinop Üniversitesi'nde “Modern Dünyada Kadın Olmak” Konferansı

Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle “Modern Dünyada Kadın Olmak” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Zehra Türkmen katıldı.

09 Mart 2016 Çarşamba 14:00A+A-

Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak yaptı. Barlak şunları ifade etti: “Şehirle bütünleşen, Sinoplu kadınlara hizmet ve destek sağlayan çalışmalarımıza büyük bir gayretle başladık. Çok şükür bugün Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'mizin açılışını yaptık. Şimdi de ilk konferansımızı, bizleri kırmayıp Sinop’a gelen Eğitimci Yazar Zehra Türkmen ile gerçekleştiriyoruz. İnşallah çalışmalarımız bereketlenerek devam edecek.”

Daha sonra Zehra Türkmen “Modern Dünyada Kadın Olmak” başlıklı sunumuna geçti. Türkmen konuşmasında öncelikli olarak İslam'ın kadına verdiği rol, kadının sorumluluğu ve aile kurumu konularını işledi.

Modern yaşam tarzının bireyi kutsadığını ve bireyi merkeze aldığının altını çizen konuşmacı süreç içinde modern hayatın kadını erkekle karşı karşıya getirip sürekli bir çatışma ortamı doğurduğunun vurgusunu yaptı. Ve modern hayatın süreç içinde kadını çocuğuyla, kadını kadınla da ve çatıştırarak fıtratına yabancılaştırdığını belirtti.

Kadınlar günü, feminizm gibi konuların tarihi sürecine de değinen Türkmen bu tarz günlerin tüketime endeksli günler olduğunun da altını çizerek kadın, erkek hepimizi kuşatan kapitalist tüketim ve yaşam tarzının cazibesinin de en önemli imtihanımız olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda özellikle bugün Ortadoğu’da zulüm ve baskı altında yaşamak zorunda kalan kadınların ve çocuklarında dramına ve mücadelesine değinen Türkmen Müslüman kadınlar olarak birbirimizle dayanışma içinde olmamız gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak tarafından günün anısına Zehra Türkmen’e hediye takdim edilerek program son buldu. 

1-060.jpg

cceb869e-c3a8-4589-8839-6b433abffb0c.jpg

HABERE YORUM KAT