1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Sınırda Çatışma: 5 Azeri Askeri Daha Can Verdi
Sınırda Çatışma: 5 Azeri Askeri Daha Can Verdi

Sınırda Çatışma: 5 Azeri Askeri Daha Can Verdi

Azerbaycan ve Ermenistan sınır hattında dün başlayan çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Bugün meydana gelen çatışmada 5 Azeri askeri daha hayatını kaybetti. Dünkü çatışmada ölenlerle birlikte iki günde 14 Azeri askeri hayatını kaybetmiş oldu

02 Ağustos 2014 Cumartesi 11:35A+A-

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan beş asker hayatını kaybetti. Dün patlak veren çatışmalarda da 9 Azeri askeri hayatını kaybetmişti, iki günde ölen Azeri askeri sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni ordusunun sınır hattının farklı bölgelerinde 73 kez ateşkes ihlali yaptığı, gece saatlerinde Ağdam ve Ağdere bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yaklaşmaya çalışan Ermeni askerleriyle çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Şiddetli çatışma sonrasında Ermeni askerlerin kayıp vererek geri çekildikleri, Azerbaycan ordusundan da beş askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlık yetkilileri, hayatını kaybeden askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerini iletirken, Ermeni provokasyonuna karşı önlem alındığı ve sınır hattındaki durumun Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu belirtildi.

Azerbaycan ordusu, dün çıkan çatışmalarda da dokuz askerini kaybetmişti. 

HABERE YORUM KAT