1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sinan Ateş'in katili Eray Özyağcı yakalandı
Sinan Ateş'in katili Eray Özyağcı yakalandı

Sinan Ateş'in katili Eray Özyağcı yakalandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı. Ateş'in katili olduğu belirlenen Eray Özyağcı, Meriç nehrini botla geçtikten sonra Yunanistan sınır görevlileri tarafından yakalandı.

07 Şubat 2023 Salı 01:05A+A-

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara Çukurambar semtinde öldürülmesine ilişkin soruşturmada bugüne kadar aralarında Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel ile tetikçiyi taşıyan motosikletin sürücüsü Vedat Balkaya ve Doğukan Çep'in de bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı. Ateş'in katili Özyağcı ise firar etmişti. Firari tetikçi Özyağcı, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Yunan sınır görevlileri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Özyağcı, Afgan bir grupla birlikte Eskiköy bölgesinden Meriç nehrini botla geçti. Bu sırada Yunan sınır görevlileri tarafından fark edilen grup gözaltına alındı. Yapılan araştırmada Özyağcı hakkında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Yunanistan tarafından deport edilen Özyağcı, Jandarma'ya teslim edildi. Özyağcı'nın aranmasına ilişkin çalışmalar kapsamında İstanbul'da bulunan Ankara Cinayet Büro amirliğine bağlı bir ekip, 36 gündür firari durumda olan tetikçiyi teslim alarak Ankara'ya getiriyor.

Kaynak: T24

HABERE YORUM KAT

1 Yorum