Şimdi de HSYK'nın avukatlığına soyundu

Şimdi de HSYK'nın avukatlığına soyundu

Kendisini daha önce Ergenekon'un avukatı ilan eden CHP lideri Baykal, şimdi de HSYK'nın avukatlığına soyundu. Katsayı zulmünü de savundu.

Baykal, HSYK'nın hazırladığı korsan kararnameyi savundu.

CHP Genel Başkanı Baykal, Meclis tatile girdikten sonra da değişik sebeplerle adeta grup toplantısı yapmaya devam ediyor. Baykal, dün de son günlerdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Daha önce kendisini Ergenekon sanıklarının avukatı ilan eden Baykal, dün de korsan kararname hazırlayarak bir çok kilit davanın hakim ve savcısının yerini değiştirmeye çalışan HSYK üyelerini savundu. Baykal, kilit davalara bakan hakim ve savcıların yerinin değiştirilmesine yeşil ışık yakarak, "Hukuka tasallut var, yargıya tasallut var. Savcıya hakime endeksli dava olmaz. Bazı davalar 30 yıl sürer tapu davalarındaki gibi. Anlaşılıyor ki Ergenekon da böyle bir dava olacak. Kendine güvenen insan kim gelirse gelsin hukukçu dürüst olsun yeter hukukun gereğini yapsın yeter davana inanıyorsan öyle diyeceksin. Başbakan HSYK'nın fiili başkanı oldu. Onu atayın bunu atamayın. Anayasa açıktır hakim savcı atamalarını HSYK yapar" dedi.

KATSAYIYI SAVUNDU

CHP lideri Baykal, katsayı eşitsizliğinin sona ermesini, eğitim birliğinin tahrip edilmesi şeklinde yorumlayarak, "Eğitim gözden çıkarılmıştır" dedi.

Siyaseti bırakacağı tarihi açıkladı

Başbakan Erdoğan'ın siyaseti bırak çağrısı yaptığı Baykal Erdoğan'a cevap verdi. Baykal siyaseti ne zaman bırakacağını söylerken siyaseti neden yaptığına da değindi. Baykal siyaseti bırakacağı tarihi açıklamadan önce kendisini Atatürk ve İnönü'ye benzetti ve Süleyman Demirel ile kıyasladı. Baykal nasıl ki Atatürk ve İnönü ölünce siyaseti bıraktıysa "Ben de siyaseti ölünce bırakacağım" dedi. Baykal kendisine daha gitmiyor musunuz diyen Erdoğan'a gülerek biz daha hiç gelmedik ki gidelim diye cevap verdi. (Yeni Şafak)

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir