1. HABERLER

  2. HABER

  3. Silopi'deki Tahribat PKK Saldırısının Boyutunu Ortaya Koydu
Silopi'deki Tahribat PKK Saldırısının Boyutunu Ortaya Koydu

Silopi'deki Tahribat PKK Saldırısının Boyutunu Ortaya Koydu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde cami, okul ve sağlık merkezi binalarındaki tahribat PKK saldırısının boyutunu gözler önüne serdi.

27 Ocak 2016 Çarşamba 09:45A+A-

İlçede PKK'lılarca kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.

Şiddet saldırılarının yoğun olduğu Şehit Harun Boy, Başak, Barbaros, Nuh, Cudi, Karşıyaka, Yeşiltepe ve Yenişehir mahallelerinde başta cami, sağlık ocağı ve okul binalarının bazıları kullanılamaz hale geldi.

Cudi Mahallesi'nde roketatar mermisi isabet eden Firdevs Camisi ile PKK'lılarca üs gibi kullanılan Hazreti Bilal Camisi'nde büyük tahribat oluştu.

Operasyon sırasında Başak ve Nuh mahallelerindeki Gazi Paşa İlkokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi'ni mevzi olarak kullanan militanlar, bina duvarlarını yıkıp, içindeki eşyalara zarar verdi.

Nuh Mahallesi'ndeki 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi de PKK'lı militanlarca ateşe verilmesi dolayısıyla tamamen yandı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum