1. HABERLER

  2. HABER

  3. Silahlara Veda Konferansı
Silahlara Veda Konferansı

Silahlara Veda Konferansı

Bugün Diyarbakır’da toplanacak olan Demokratik Toplum Kongresi, PKK’nın Ramazan başında aldığı ‘süreli eylemsizlik’ kararını ‘kalıcı ateşkes’e dönüştürmek için üç gün boyunca yol haritası hazırlayacak .

22 Ağustos 2010 Pazar 11:04A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bugün Diyarbakır'da toplanıyor. PKK'nın "eylemsizlik" kararını "kalıcı ateşkes"e dönüştürme ana gündemiyle toplanan kongre, barış ve çözüm taleplerini iletmek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek komisyon kurma kararı aldı.

Daimi Meclis toplandı

Diyarbakır'da düzenlediği 4. Genel Kurul'da "Çatışmasızlık çağrısı", "Demokratik Özerklik" gibi kararlar alan DTK, bunları pratiğe geçirmek için planladığı Daimi Meclisi'ni topladı. Cegerxwin Kültür Merkezi'nde başlayan toplantıya DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Daimi Meclis üyeleri, BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları, Yazar Faik Bulut, Altan Tan, sivil toplum örgütü temsilcileri, gençlik ve kadın meclisi üyesi 101 kişi ve Kandil'den gelen barış grubunda yer alan Mehmet Şerif Gençdal da katıldı.

İki gün sürecek olan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilecek ve alınan kararlar 23 Ağustos günü saat 11.00'de yapılacak basın toplantısı ile açıklanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ise PKK'nın ramazan ayı başında aldığı "süreli eylemsizlik" kararı. DTK önümüzdeki süreçte eylemsizliğin yol haritasını çıkarmayı hedefliyor. Yine eylemsizlik sürecinin kalıcılaşması, diyalog ve müzakere sürecinin başlaması için eylemsizlik çağrısı yapan kurumların birlikte kuracağı ve Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve PKK lideri Öcalan ile görüşmeyi hedefleyen komisyonun oluşturulması da kongrenin temel hedeflerinden biri.

Boykot kararı değişebilir iması

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, toplantıya ara verildiği sırada kısa bir açıklama yaptı. Türk, "Hükümetin duyarsızlığı, Kürt sorununun çözümünde ipe un sermesi süreci bu hale getirdi. Kürt halkının ve bizim taleplerimiz var. Tabi bu taleplerin tamamını 20 gün içinde yerine getirmek mümkün değil. Yeni bir süreç başlıyor, hükümet bu süreçte güven veren adımlar atmalı. Hükümet ciddi adımlar atarsa her şey değişebilir" dedi.

TARAF

HABERE YORUM KAT